"Бійців примусили відмовитись від звинувачень" - Касьянов про нагородження в Маріуполі


4 січня на сторінці Міністерства оборони опублікували відео "Пряма мова нагороджених військовослужбовців 54-ї ОМБР". На відео бійці спростовують інформацію щодо подій на нагородженні 31 грудня.
"Доїхали добре. Розмістили нас в аеропорту. Речі, чай нам принесли", - каже на відео солдат Валерій Гонта.
"Ми не полетіли. Але я прекрасно розумію, що це зона АТО. Можливо, це були погодні умови або бойові", - каже замполіт 54-ї бригади на відео.
"Зрозуміло, що на відео неправда. Міністерству оборони, Генеральному штабу невигідно транслювати правду. Бійців згори могли навіть примусити говорити ці слова. Людьми можна маніпулювати, даючи їм тільки найнеобхідніше, чи погрожуючи", - каже офіцер у відставці, військовий експерт Юрій Касьянов.
"Я, на жаль, просто фізично не можу сказати, що цього не було. В останні дні, після "кіпішу" через історію з Новим роком, я тількі й роблю, що катаюсь з позиції у штаб і назад. Від того нічого з того, що було, не розчиняється у повітрі - ані КрАЗ, ані автобус, ані свинське ставлення до бійців, які заслуговують на медалі, але не заслуговують на каву у "генеральському" наметі", - написала у своєму Facebook старший сержант Валерія Бурлакова.
"Те, що було в Маріуполі, було для того, щоб президент вручив медальки. Людей нагородили, з ними зробили фотографії. Їх привітали і кинули. Бійці насправді нікого не цікавлять. Ціль - не нагородження солдат, не дяка їм за те, що вони вистояли в бою. А передноворічний піар Порошенка. Для того, аби показати, як він зустрічає Новий рік на фронті. Хоч він його там не зустрічав. Це совкові технології. Для того, щоб створити свято. Об`єднання влади і народу", - пояснює екс-офіцер Юрій Касьянов.
Нагороджені бійці хотіли встигнути до Нового року на свої позиції. Щоб зустріти свято з побратимами та змінити їх на постах. Не склалося. Порошенко обдурив українських військових.

Related

Події в Україні 4063291191985297406

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item