Новий закон у Франції забороняє турбувати працівників у неробочий час

Працівників у Франції не можна турбувати у неробочий час
У Франції набрав чинності закон, що дозволяє працівникам ігнорувати електронне листування по роботі у неробочі години, передає Euronews.
Згідно з повідомленням, мета запровадження закону – подолати негативні наслідки для здоров‘я і приватного життя людей, які “завжди на зв‘язку” і не можуть розслабитись навіть після роботи, на вихідних чи у відпустці.
Опитування компанії Eléas продемонструвало, що 60% працівників виступали за ухвалення закону про регулювання комунікацій по роботі. У тому ж опитуванні з‘ясувалося, що 37% працівників залишаються “на зв‘язку” і поза робочих годин.
Цей закон, що став частиною пакету непопулярних реформ, запропонованих урядом, – єдиний, що не спричинив протести працівників. Згідно з ним, кожна компанія, де працює 50 і більше людей, має вжити заходів для регулювання комунікацій, щоби забезпечити справедливий баланс між роботою та відпочинком.
Щоправда, критики кажуть, що у законі не прописані потенційні штрафи чи інші заходи покарання компаній, які не втілюватимуть його у життя.

Related

Суспільство 4474645009801511029

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item