ЗМІ: Літак Путіна отримав пошкодження

Літак для далеких поїздок Путіна зламався
Літаків Іл-96-300 спеціального льотного загону (СЛО) Росія, що обслуговує перших осіб держави, в тому числі президента Володимира Путіна, отримав пошкодження і потребує ремонту, пишуть Известия.
За інформацією сайту russianplanes.net, даний літак вперше піднявся в повітря в 2012 році, останній політ зробив 9 грудня 2016 року.
У Іл-96 є вм'ятини на обшивці шостої секції предкрилка у лівій площині крила, а також пошкодження на обшивці носка кінцевого обтічника у правій частині стабілізатора. Максимальна ціна контракту на ремонт борту становить 80 мільйонів рублів.
Як зазначає видання, даний літак нерідко використовується під час зарубіжних поїздок Путіна. Зокрема, цим бортом він літав у жовтні 2016 року в Берлін на переговори глав держав нормандської четвірки.
В управлінні справами президента РФ відмовилися розкривати обставини події, зазначивши, що подібні інциденти трапляються в практиці як приватних, так і державних авіаперевізників.
Прес-секретар президента Дмитро Пєсков запевнив, що ремонт лайнера не позначиться на графіку Путіна.
"Це ніяк не вплине. Є резервний літак", - сказав він.
Нагадаємо, що 25 грудня військовий літак Ту-154 вилетів з Сочі після дозаправки в 5:20 мск, а в 5:40 мск зник з радарів диспетчерів. Літак прямував з аеродрому Чкаловський (недалеко від Москви) в Сирію.
На борту літака були вісім членів екіпажу і 84 пасажира - військовослужбовці ЗС РФ, артисти ансамблю ім. Александрова і дев'ять представників російських телеканалів Перший канал, Зірка, НТВ.

Related

Події у світі 4688618552443115118

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item