Американські сенатори не дозволять Трампу допомогти Росії


Двопартійна група американських сенаторів не дозволить президенту США Дональду Трампу скасувати санкції проти Росії без попереднього схвалення Конгресу. 
Щоб обмежити дії президента, хочуть прийняти відповідний закон.
Про це заявили сенатори від демократів Чак Шумер і республіканець Джон Маккейн, повідомляє Укрінформ.
"Для нас анулювання санкцій означатиме сигнал Росії йти далі, втручатися в наші вибори та робити погані речі. Це буде сигналом для Китаю, сигналом для Ірану. Це було б жахливим. Тож цей закон, я сподіваюся, отримає підтримку обох партій", - заявив Шумер в передачі "Цей тиждень" на каналі ABC.
"Якщо ми не будемо зберігати ці санкції та навіть посилювати їх, це стимулюватиме Володимира Путіна, який є військовим злочинцем", - сказав Маккейн.
Водночас, як пише центральне американське видання The Hill, поки не зрозуміло, чи стане лідер республіканської більшості в Сенаті Мітч Макконнелл підтримувати двопартійний законопроект в перші ж дні роботи нової республіканської адміністрації в Білому домі.
У 2014 році Євросоюз, а також США, Канада, Японія і низка інших країн ввели санкції проти Росії через окупацію Криму та дестабілізацію ситуації на сході України.

Related

Події у світі 4172486517064699775

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item