Первісток у родині хворіє частіше - вчені



Американські вчені Університету штату Техас дослідили дані про здоровя 400 тис. дітей. Виявилось, перша дитина у родині схильна частіше хворіти.
Окрім того, первістки на 7% частіше страждають серцево-судинними захворюваннями, а діагноз ожиріння первонароджені отримують на 5% частіше, ніж, інші діти.
Виявили, що первістки мають більші проблеми з високим тиском.
Таку тенденцію пояснюють нав'язливою турботою батьків, які ще не навчились правильно поводитись із малюками. Молоді тата і мами приділяють первісткам стільки уваги, яка іноді буває обтяжливою, переконані науковці. На думку фахівців, це призводить до безлічі проблем: від ожиріння до підвищеного дієтичного жиру і високого кров'яного тиску, передає hitech-news.
Крім того, первістки мають більш високий шанс стати "спадкоємцями" генетичних проблем.
Також старші діти часто страждають від завищених вимог своїх батьків. Вони "повинні" втілити всі мрії батьків, які ті з тих чи інших причин здійснити не змогли.
Але вчені виявили і переваги первородства, наприклад, перші діти в сім'ї на 13% рідше починають палити. Вони відрізняються більш високим ростом і міцною статурою, ніж молодші.
Разом з цим, первістки роблять більш успішну кар'єру, а їхнє психічне здоров'я часто стабільніше і краще.
Голландські вчені з Вільного університету в Амстердамі з'ясували, старші діти в родині мають вищий рівень IQ ніж молодші.
Науковці прийшли до висновку, що розумові здібності дітей прямо пропорційно залежать від того, якими за рахунком вони народилися в своїй родині. Найвищі показники IQ у дітей, в яких немає старших братів і сестер, далі йдуть діти з однією старшою дитиною в сім'ї. Результати дітей з двома або більше старшими братами і сестрами - найнижчі, заявили експерти.
Первістки отримують більше батьківської уваги, що стимулює їхній розвиток, особливо на ранньому етапі життя, пояснюють науковці. Але американські психологи з університету Огайо заявляють, що розум дитини залежить не від черговості народження, а від віку матері і її IQ - чим молодша мама, тим нижчі розумові здібності її дітей.
Раніше вчені встановили, молодші діти в сім'ях, де більше однієї дитини, частіше починають рано курити, пити, курити марихуану і займатися сексом.

Related

Здоров'я 3158027333152298320

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item