ПАРЄ відмовилась продовжувати повноваження російської делегації


Повноваження російської делегації на січневій сесії Парламентської асамблеї Ради Європи не будуть продовжені. 

Про це на брифінгу в Держдумі заявив голова ПАРЄ Педро Аграмунт.

«Про це можна говорити вже досить відкрито: повноваження російської делегації в кінці місяця не будуть продовжені», – сказав він. «Мені хотілося б, щоб було по-іншому», – додав він.
При цьому голова комітету Держдуми з міжнародних справ Леонід Слуцький  за підсумками переговорів з головою ПАРЄ зазначив, делегація може брати участь у конференціях, семінарах або слуханнях у складі ПАРЄ.

«Звичайно, ми не будемо брати участь у пленарних засіданнях, в роботі профільних комітетів, але ми можемо брати участь у різних конференціях, семінарах або слуханнях, які проводяться політичними групами у складі ПАРЄ. Впевнений, що таких заходів у 2017 році має достатньо», – сказав він.

При цьому глава комітету Держдуми виказав сподівання, що співпраця між Москвою і Страсбургом протягом цього року буде розвиватися конструктивно.

Як відомо, Асамблея позбавила російську делегацію в 2014 році права участі в голосуванні, в керівних структурах ПАРЄ та спостереження за виборами у зв’язку з анексією Криму та агресією на Донбасі.

У 2015 році більшістю Асамблеї ці санкції були підтверджені, у зв’язку з чим делегація РФ відмовилася від участі в роботі ПАРЄ і фактично перервала з нею всі контакти.
Раніше в ПАРЄ пообіцяли персональні санкції за переслідування кримських татар і заборону Меджлісу.

Related

Події у світі 3972764341684142014

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item