"Будемо благати про перемогу над агресором" - церква вітає українців з Різдвом


Керівники українських церков привітали громадян із святом Різдва Христового.
"У ці радісні різдвяні дні подякуймо нашому Спасителю, Господу нашому Ісусу Христу, за всі Його благодіяння до нас, за радості і скорботи. Будемо благати Його, щоб Він простив усі наші гріхи, вільні і невільні; щоб дарував Україні перемогу над агресором; благословив Українську державу і весь український народ у 2017 році; дарував нам мир, злагоду, єдність; щоб ми керувалися в житті любов'ю до Бога і ближніх, і до України; щоб ми ходили дорогами правди і не звертали на криві дороги. Нехай світлосяйне проміння Вифлеємської зірки осяює наші душі і серця світлом миру, любові і правди", - сказав у зверненні предстоятель УПЦ КП, патріарх Київський і всієї Русі-України Філарет.
"У ці святі дні наші серця сповнюються благочестивими спогадами про велику тайну Боговтілення. Яка дивна історія! Син Божий, Який є Творцем видимого і невидимого світу, для Якого небо – престол, а земля – підніжжя ніг, не знаходить собі місця в готелі, а народжується у бідній печері", - сказав предстоятель УПЦ МП, митрополит Київський і всієї України Онуфрій.
"У ці святі дні ми молимося за нашу Українську землю, за наш народ і просимо, щоби Бог послав нам Свій благодатний мир. Ми просимо, щоби Бог благословив усіх нас", - додав він.
"Один раз народившись у Вифлеємі, у людському тілі, Ісус не скинув із себе людської природи", - сказав глава УГКЦ Святослав.
"Чому нам доводиться жити в час війни? Який зміст наших страждань, нашої жертви? На ці питання ніхто не може дати вичерпної відповіді. На це відповідає новонароджений Спаситель у Різдві... Він каже нам сьогодні не боятися, бо Він є з нами аж до кінця віку", - зауважив він.
Християни східного обряду відзначають Різдво Христове.
Святкування розпочалось зі Святвечора 6 грудня.
З приходом Різдва завершився піст, який тривав з 28 листопада.

Related

Суспільство 5421724453790533640

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item