Вчені сказали, як смажити картоплю і не захворіти на рак
https://povnatorba.blogspot.com/2017/01/blog-post_852.html
Картопля, чіпси і тости повинні бути підсмажені до жовтого кольору.
Фахівці британського Агентства харчових стандартів (FSA) заявили, що смажена картопля, чіпси і тости повинні бути доведені під час приготування до жовтого кольору, а не коричневого. Це мінімізує ризик появи раку, передає BBC News.
Повідомляється, що в ході готування в багатьох продуктах харчування збільшується кількість акриламіду - речовини, потенційно небезпечної для здоров'я людини.
Причому, найвищий зміст його в продуктах, що містять крохмаль і приготовані при температурі вище 120 градусів Цельсія.
При цьому повідомляється, що чим темніший колір у приготованих продуктів, тим більше в них акриламіду.
Видання зазначає, що вчені також радять утриматися від зберігання картоплі в холодильнику, оскільки рівень вмісту цукру в ній підвищується при зберіганні в холоді.
Причому, найвищий зміст його в продуктах, що містять крохмаль і приготовані при температурі вище 120 градусів Цельсія.
При цьому повідомляється, що чим темніший колір у приготованих продуктів, тим більше в них акриламіду.
Видання зазначає, що вчені також радять утриматися від зберігання картоплі в холодильнику, оскільки рівень вмісту цукру в ній підвищується при зберіганні в холоді.