Блокада залізниці в окупований Донбас: прокуратура відкрила кримінальне провадження

Вночі учасники блокади зупинили вантажний потяг
Прокуратура Луганської області відкрила кримінальне провадження за фактом блокування залізниці в окупований Донбас.
Про це повідомила речник відомства Ганна Зикова, пише 112-Україна.
Виробництво попередньо кваліфікували як "блокування транспортних комунікацій шляхом влаштування перешкод, яке порушило нормальну роботу транспорту".
За словами представника прокуратури, покарання передбачає штраф від 50 до 150 неоподатковуваних мінімумів, або виправні роботи до 2 років, арешт до 6 місяців або обмеження волі до 3 років.
За словами Зикової, на ділянці залізниці в Луганській області перебувають близько 55 осіб у камуфляжній формі, серед яких є народні депутати.
Учасники акції по блокаді окупованого Донбасу розмістили на залізничних коліях три дерев'яних "їжака" і блокували вантажі, які переміщалися на непідконтрольну Україні територію.
Нагадаємо, в середу, 25 січня, ветерани антитерористичної операції заблокували залізницю Луганськ-Лисичанськ-Попасна на ділянці Гірське-Золоте для припинення торгівлі з незаконними збройними формуваннями.
Раніше повідомлялося, що ветерани АТО з добровольчих батальйонів почали підготовку до блокади окупованих територій Донбасу.
У Держприкордонслужбі зазначили, що звернень з приводу початку блокади окупованих територій Донбасі з боку ветеранів не надходило.
Помічник глави відомства Олег Слободян зазначив, що будь-які дії мають місце бути, якщо вони не шкодять національній безпеці України та з умовою, що вони погоджені з діями Збройних сил України та інших правоохоронних органів.
Заступник міністра у справах тимчасово окупованих територій Георгій Тука вважає, що оголошена представниками батальйонів МВС та НГУ блокада окупованій частині Донбасу є політичною акцією, яка не буде мати великих наслідків.

Related

Події в Україні 4453906620767138501

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item