"Кремль готовий до широкомасштабної операції на сході України" - Михайло Самусь зробив прогноз для Донбасу

Зіткнення українських військовиків із силами бойовиків можна очікувати на будь-якій ділянці фронту.
Такий прогноз на новий 2017 рік дав Михайло Самусь, заступник директора в міжнародних питаннях Центру дослідження армії, конверсії і роззброєння.
"Ми прогнозували, що можливий широкий спектр розвитку ситуації. Усе залежить від Кремля. Це відповідно до їхнього внутрішнього стану й низки аспектів: економічних санкцій, військової обстановки на міжнародній арені. Може залежати від того, наскільки Путін буде намагатися дестабілізувати ситуації всередині країни", - окреслив експерт перспективи розвитку ситуації на Донбасі 2017 року.
Військовий експерт Михайло Самусь
Також Михайло Самусь наголосив, що потрібно буди готовим як до локальних зіткнень, так і до широкомасштабних. Особливу вагу командування має приділити тому, що Кремль готовий до широкомасштабної операції на Донбасі.
Експерт зауважив, що велику небезпеку становить зона навколо Дебальцевого. "Дебальцеве за Мінськими домовленостями має контролювати Україна. Росія буде намагатися продемонструвати світові, що якраз зараз у цьому районі йдуть найбільші протистояння" .
Експерт також наголосив на вирішальній ролі командирів у подальшому розгортанні військових дій на Донеччині.
"Провокувати можна на будь-якій ділянці. Але багато чого вирішується на рівні командування батальйону. Вище командування приймає лише стратегічні рішення. Важливо приймати рішення швидко й на місцях", - сказав заступник директора в міжнародних питаннях Центру дослідження армії, конверсії і роззброєння.
Думку про те, що бойові дії будуть продовжуватися, висловив і військовий експерт Юрій Бутусов.
"Світлодарськ показав, що війна нікуди не поділася. На низці ділянок фронту домогтися припинення вогню можна лише після знищення противника. Ситуація ще загостриться. Це не початок великої війни, це будні війни локальної", - зауважив він.

Related

Події в Україні 2799635821052884153

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item