Кандидат на посаду постпреда США в ООН: Росії не можна довіряти і немає причин скасовувати санкції

Ніккі Хейлі

Кандидат на посаду постпреда США в ООН Ніккі Хейлі заявила, що Росії не можна довіряти і немає жодних причин скасовувати антиросійські санкції.
Зокрема, під час слухань у сенатському комітеті із закордонних справ Хейлі заявила, що Росія займається демонстрацією сили на міжнародній арені і довіряти їй не можна.
"Росія грає м'язами, ось чим вони займаються. Я думаю, нам потрібно бути обережними, я не думаю, що ми можемо їм довіряти... Ми повинні спочатку подивитися, що ми можемо отримати від них, перш ніж давати їм що-небудь", - цитує її слова Інтерфакс-Україна.
Хейлі також не вважає можливим знятти санкцій з Росії, зазначивши, що потрібні позитивні кроки відМоскви, перш ніж знімати з неї обмеження. При цьому вона не змогла прямо відповісти на питання, чи потрібно визначити можливий перелік додаткових санкцій проти Росії.
За її словами, це питання потрібно буде вивчити наступній адміністрації США при розробці американської політики щодо РФ.
На питання про те, чи згодна вона, що Крим є невід'ємною частиною України, Хейлі відповіла ствердно: "Я згодна".
Також вона поклала відповідальність на Росію за "вчинення звірств у Сирії" і висловила побоювання з приводу того, що Москва активно співпрацює з Тегераном.
У той же час, вона вважає, що Вашингтону необхідно співпрацювати з РФ для вирішення низки міжнародних проблем, наприклад, у боротьбі проти ІД.
12 січня кандидат на пост глави Пентагону Джеймс Меттіс під час сенатських слухань заявив, що США повинні бути готові до протистояння з Росією в тих областях, де обидві країни не можуть співпрацювати.
За словами Меттіса, Росія, поряд з Китаєм і ІДІЛ, є найбільшим викликом для США і світового ладу з часів Другої світової війни. Виходячи з цього, в тих областях, де співпраця з Кремлем неможлива, США повинні протистояти поведінці Росії, і захистити себе, "якщо Росія буде діяти всупереч нашим інтересам".
В той же день, кандидат на пост глави ЦРУ Майк Помпео звинуватив Росію у створенні загрози для Європи, вторгненні та окупації частини України, і підтримав висновки спецслужб США про організацію РФ кібератак під час президентських виборів 2016 року.
11 січня кандидат на пост держсекретаря США Рекс Тіллерсон заявив, що у Росії немає юридичного права на Крим і назвав дії Росії загрозою.
Також Тіллерсон заявив, що дії росіян спровоковані слабкою позицією США, а також відсутністю американського лідерства.
Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що в Кремлі будуть звертати увагу на висловлювання кандидатів на керівні пости в адміністрації США тоді, коли вони (номінанти - Ред.) вже будуть призначені міністрами, а поки Москва "сповнена терпіння".

Related

Події у світі 3537554583685840084

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item