Російського письменника Віктора Шендеровича перевірять на екстремізм за фразу про те, що "у росіян руки з ж*пи"

Письменника перевірять на екстремізм за пост у соцмережі
Член Громадської палати Москви Павло Данилін попросив Слідчий комітет РФ перевірити пост публіциста Віктора Шендеровича в Facebook на екстремізм, передає News.ru.
Згідно з повідомленням, автор скарги вважає образливими висловлювання письменника про росіян, написані в сатиричній манері.
Данілін запідозрив, що висловлювання Шендеровича потрапляють під ч. 1 ст. 282 КК РФ (дії, спрямовані на розпалючання ненависті або ворожнечі, а також на приниження гідності людини або групи осіб за ознаками статі, раси, національності, мови).
"Вважаю, що мене, як громадянина Росії, принижують і ображають слова Шендеровича про те, що, цитую, "руки у росіян за генетичною традицією ростуть з ж*пи, а голова в результаті негативної селекції, так званої "особливий шлях розвитку", набита переважно гичкою".
Данілін попросив СК "вжити заходів до припинення", а також "повідомити за підсумками розслідування щодо наявності або відсутності в діях Віктора Шендеровича складу злочину".
Сам письменник відреагував на це звернення на своїй сторінці в Facebook.
"Бачить бог, я не чекав такого стрімкого підтвердження своєї правоти", - написав він.
У своєму короткому сатиричному пості від 18 січня Шендерович міркує про те, що виробляють різні нації. Замітка представлена як стаття з енциклопедії. "У той час як американці виробляють айфони і айпади, німці - автомобілі, а італійці спеціалізуються на одязі і взутті, росіяни виробляють моральність", - пише публіцист.
Нагадаємо, российский письменник-сатирик Віктор Шендерович відомий своїм різким ставленням до чинної влади в Росії.

Related

Гаряча новина 153774033970336081

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item