Терористи хочуть говорити лише з кумом Путіна



Бойовики активізували спроби виключити з мінського процесу віце-спікера, представника України в гуманітарній підгрупі тристоронньої контактної групи Ірину Геращенко.
Про це пише "Українська правда", посилаючись на джерела в тристоронній контактній групі щодо вирішення конфлікту Донбасі.
Представники бойовиків (які не є стороною переговорів у тристоронній контактній групі – Gazeta.ua) почали застосовувати таку ж риторику, як раніше до Романа Безсмертного та Володимира Горбуліна, про нібито участь Геращенко в "державному перевороті".
"Вони заявили, що вестимуть переговори про звільнення заручників лише з Віктором Медведчуком", – додав співрозмовник.
При цьому бойовики заявляли, що, "на відміну від Геращенко, в українському парламенті є люди, які шанобливо ставляться до ватажків ОРДЛО".
Крім того, бойовики в агресивній формі вимагали від представника ОБСЄ заборонити Ірині Геращенко давати інтерв'ю, говорити про повну залежність ватажків ОРДЛО від Москви.
Бойовики також вимагали переформатування гуманітарної підгрупи.
Співрозмовник зазначив, що самого Медведчука у Мінську в понеділок не було.
Віктора Медведчука, який є кумом президента РФ Володимира Путіна, включили у список переговірників на вимогу саме бойовиків. Він займається питанням звільнення заручників.
Геращенко раніше заборонили в'їзд до Російської Федерації.
Росія анексувала Крим у березні 2014-го. Влітку того ж року збройні сили РФ почали брати пряму участь у бойових діях проти Збройних сил України на Донбасі.

Related

Політика 9103012114644725303

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item