Президент Болгарії застеріг свого наступника від визнання окупації Криму законною

Росен Плевнелієв
У неділю, 15 січня, президент Болгарії Росен Плевнелієв порекомендував своєму наступникові Румену Радєву не визнавати Крим російським, повідомляє Польське радіо.
«Тези, що згідно з законом Крим є українським, проте в дійсності є російським, бо Росія поставила там свій прапор (…) не поділяє жоден з європейських лідерів. Не поділяю її також і я», - заявив президент в інтерв’ю для громадського радіо .
Він також порадив своєму наступникові приділити увагу вивченню цього питання: «Президент Радев після вступу на посаду повинен дуже уважно вивчити це питання. Я допоможу йому своїми аргументами. Якщо ми хочемо, щоб в Європі був мир, повинні існувати правила, і всі ми повинні їх поважати», - сказав він.
Плевнелієв також зазначив, що у відносинах з Росією, країни ЄС повинні керуватися мораллю, а не вузьким розумінням прагматизму.
«Прагматизм – так, проте я не можу погодитися з позицією, що оскільки ми втрачаємо мільярди, значить нам треба погодитися з найбільшим порушенням закону, яке веде нас до війни а не до миру» - наголосив Росен Плевнелієв.
Президент зазначив, що він побоюється можливого порозуміння між Росією та США щодо створення нових зон впливу. На його думку, такий крок повернув би світ до періоду після Ялти, коли великі держави вирішували про долю малих країн.
У листопаді в Болгарії на президентських виборах переміг кандидат від лівих сил Румен Радев з перевагою 59,37%. Він прийме присягу 12 січня і вступить на посаду 22 січня.
Нагадаємо, раніше новообраний президент Болгарії Румен Радев заявив, що працюватиме над скасуванням санкцій ЄС проти Росії.

Related

Політика 3595827825916561525

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item