Розвідка США перехопила повідомлення російських чиновників після перемоги Трампа - The Washington Post

Дональд Трамп
Високопоставлені посадові особи в російському уряді святкували перемогу Дональда Трампа над Гілларі Клінтон, про що свідчать їхні розмови, перехоплені американцями.
Як пише The Washington Post з посиланням на офіційних представників США, американські спецслужби перехопили розмови російських чиновників після президентських виборів. Зокрема, росіяни вітали один одного з перемогою Дональда Трампа і розцінили тріумф республіканця як великий геополітичний виграш Москви.
"У росіян був відмінний настрій після 8 листопада, і вони також були задоволені тим, що зробили", - заявив високопоставлений представник адміністрації США, очевидно маючи на увазі причетність росіян до хакерських атак, з метою вплинути на результат голосування.
Однак, повідомлення також показали, що вищі посадові особи в Росії все ж очікували перемоги Клінтон і не розраховували, що їх зусилля увінчаються успіхом.
У той же час, американські офіційні особи відмовилися розглядати перехоплені повідомлення в якості остаточного доказа втручання російських спецслужб в передвиборну кампанію.
Ця інформація є основою "безпрецедентної розвідувальної доповіді" з 50 сторінок, поширеної у владних кабінетах Вашингтона на цьому тижні. У ній фігурують докази втручання Росії у президентську кампанію 2016 року і приклади інших хакерських операцій Москви проти виборчої системи США за останні дев'ять років. 
7 жовтня 2016 року адміністрація Обами офіційно звинуватила Росію в масштабній кампанії з втручання у вибори президента США.
Зокрема, Росію вважають причетною до зламу серверів Демократичної партії США з метою опосередковано вплинути на результат виборів. Глава Національної розвідки Джеймс Клаппер заявив, що спецслужби США отримали переконливу доказову базу того, що за атаками на сервери американських партій стоїть Росія.
29 грудня США ввели стосовно РФ санкції у зв'язку з атаками хакерів під час виборів і видворили з країни 35 російських дипломатів.
Новообраний президент США Трамп не підтримує рішення Адміністрації президента Барака Обами про введення додаткових санкцій проти РФ. У команді Трампа заявили, що не володіють переконливими доказами причетності Росії до кібератак під час президентських виборів.
Відзначимо, що вже найближчим часом очікується публікація розсекреченої версії доповіді про кібернапади РФ. В американській розвідці вважають, що до викрадення хакерами електронних документів Демократичної партії причетні високопоставлені російські чиновники.
Віце-президент Джо Байден заявив, що в розвідувальному співтоваристві США існує "величезна одностайність" і є "переконливі докази" того, що Росія намагалася вплинути на підсумки президентських перегонів в США.
У Кремлі ж постійно спростовують будь-яку причетність РФ до хакерських атак під час президентської кампанії в США.

Related

Події у світі 1824115857661670982

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item