10 фактів про День святого Валентина



День святого Валентина у багатьох асоціюється із сердечками та побаченнями. Але є багато фактів, про які мало хто знає.
Про це пише 24 канал.
1. Священик Валентин жив у часи імператора Клавдія II Готського. Той вважав, що солдати не повинні мати сім'ї. Валентин продовжував вінчати всіх охочих. За це його арештували і стратили 14 лютого.
2. Римо-католицька церква вважає Святого Валентина покровителем психічнохворих. Цього дня німці прикрашають лікарні червоними стрічками.
3. У Саудівській Аравії заборонено святкувати День святого Валентина. На думку місцевої влади це пропагує сексуальну розбещеність.
4. В Самборі, Львівської обл зберігаються мощі Святого Валентина. Папа Римський підтвердив їхню автентичність в 1759 році. Але невідомо, чи це той самий Валентин, якого вважають покровителем закоханих.
5. Існує легенда, що у в'язниці Валентин познайомився з дочкою наглядача Джулією. Перед стратою священик вилікував дівчину від сліпоти і написав дівчині перше послання-валентинку.
6. Валентинки займають друге місце по кількості продажу. Першими є різдвяні листівки. Валентинки купують здебільшого жінки.
7. Крім серця, символами Дня святого Валентина вважають купідона, двох голубів, червоні троянди.
8. Немовля - Купідон з крилами та стрілами з луком в руках походить зі стародавнього Риму та є сином богині кохання Венери.
9. В День святого Валентина люди найчастіше пропонують своїм коханим одружитися.
10. В Голландії на День закоханих жінки роблять чоловікам пропозицію руки та серця. Якщо чоловік відмовляє, то він повинен подарувати їй взамін шовкову сукню.
У пакистанській столиці Ісламабаді суд заборонив святкувати День святого Валентина. Суд пояснив, що свято суперечить ісламським традиціям. ЗМІ заборонили пропагувати його. А магазинам проводити акції, пов'язані з Днем закоханих.

Related

Цікаво 3310520673852578539

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item