15-річну учасницю "групи смерті" забрали до психлікарні


На Херсонщині 15-річну учасницю "групи смерті" відправили до психіатричної лікарні. Дівчина не встигла заподіяти собі шкоди. Проте її поведінка налякала матір. За допомогою жінка звернулася в поліцію.
Про це повідомляє Kherson.net.uа.
"Старшокласниця живе сама на орендованій квартирі. На вихідні дівчина приїхала додому в райцентр Нововоронцовка. Її мати знала про групи з назвами "Синій кит", "Тихий будинок", Рожева фея", "Куратор", "Розбуди мене о 4:20". Тому вирішила перевірити ноутбук доньки. І не помилилася. Школярка була учасницею цих груп. Перевірка показала, що ніякої шкоди школярка нанести собі не встигла. Однак її поведінка викликала занепокоєння. Дівчину відправили на обстеження до психіатра. Зі слів лікаря, у неї явні ознаки душевної недуги. Медики відправили школярку на лікування в обласну психіатричну лікарню. Там вона найменше пробуде місяць", - коментує ювенальний інспектор Бериславського відділу НП Євгенія Нояченко.
Як з'ясувалося, дівчина обзавелася подругами, які брали участь в "групах смерті". Вони і втягнули школярку в гру. Поліція встановлює їх особистості, щоб запобігти спробам суїциду.
На Херсонщині це не перший випадок. Без нагляду дорослих підлітки шукають собі розваги. Дві дівчини знімали квартиру та жили окремо від батьків. Обидві грали в смерть. Поліцейські встигли їх врятувати.
Модератори небезпечних груп діють в Інстаграмі, Вконтакте, Фейсбуці та інших соцмережах. Вони маніпулюють свідомістю дітей і підлітків. Дають завдання, погрожують вбити батьків і близьких у разі непокори. Кінцева їх мета - змусити жертву накласти на себе руки. Свою смерть зафіксувати на відео. Спершу дітям пропонують вирізати гострим предметом зображення кита на руці, відправити фото. Потім щодня дають по одному завданню. Всього їх - 50. Усі вони спрямовані на те, щоб зламати волю жертви. Ніби під гіпнозом підлітки слідують наказам. Проте, є випадки, коли діти виходять із гри. 13-річний хлопчик із Тернопільщини злякався завдання "Синього кита" і покинув групу. А 15-річну дівчину з Києва зняли з даху 16-го поверху. Її подруга передумала стрибати з багатоповерхівки і втекла.

Related

Гаряча новина 7355585460090269389

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item