У Росії пояснили передачу Нідерландам "нечитабельних" знімків з МН17

Росія готова надати міжнародній комісії з розслідування катастрофи Боїнга своїх фахівців з дешифрування даних радіолокатора
У Росавіації заявили, що переклад даних з російського радіолокатора про повітряну обстановку в момент аварії малайзійського Боїнга на Донбасі в необхідний формат "призведе до значної втрати даних".
Про це пише Інтерфакс з посиланням на повідомлення Росавіації.
"Дані були передані голландській стороні в максимально докладному вигляді - необробленими, що автоматично свідчить про їх справжність та ексклюзивність. Формат ASTERIX, про який заявляють Нідерланди, припускає передачу даних вже в обробленому вигляді, що, по суті, робить їх вторинною інформацією, яка не дозволяє побачити навіть 25% того, що демонструє первинна інформація всередині локатора", - заявили в російському відомстві.
У Росавіації також заявили, що дані первинної радіолокації традиційно мають власний формат шифрування.
Також наголошується, що Росія "готова надати міжнародній комісії з розслідування катастрофи Боїнга своїх фахівців з дешифрування даних радіолокатора".
Раніше повідомлялося, що прокуратура Нідерландів не може підтвердити справжність радіолокаційних знімків, переданих РФ у справі про збитий МН17, оскільки дані були вислані в нетиповому форматі.
Експертно-журналістська група Bellingcat підготувала дві доповіді про катастрофу малазійського Боїнга-777 в липні 2014 року на Донбасі. Встановлено, що доставкою пускової установки ракетного комплексу Бук на Донбас, яким збили Боїнг Малазійських авіаліній МН-17 в липні 2014 року, займався відставний російський генерал-майор Сергій Дубинський, відомий на прізвисько Похмурий.

28 вересня минулого року Міжнародна слідча група (Joint investigation team, JIT) офіційно оприлюднила результати розслідування катастрофи Боїнга Малазійських авіаліній рейсу МН17, згідно з якими він був збитий зенітно-ракетною установкою Бук, доставленою на Донбас з території Росії.

Related

Події у світі 5098972832473143915

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item