"Оперативники йшли 5 кілометрів за слідами крові", - очільник Нацполіції



Найбільше вбивств за останній рік було на Одещині та Київщині. Є і з ознаками замовних.
Про це розповів очільник Національної поліції України Сергій Князєв, передає "Сегодня".
"Наприклад, недавнє вбивство юриста, якого застрелили на підході до будинку — не дійшов до під'їзду кілька метрів. Купив банани, але не доніс додому, отримав кулю в потилицю. Він, правда, не був практикуючим по кримінальних справах. Більше по цивільних. Але все ж, це однозначно, умисне. Його ні з ким не поплутали. Стріляв не снайпер, до нього наблизилися і застрелили з близької відстані з пістолета", - каже Князєв.
Побутові убивства теж непросто розкривати.
"Приклад, село у Верховинському районі Івано-Франківщини. Знаходять жінку в її хаті, вбиту ножем. Злочинець заліз через вікно, убив, потім пішов через гори в сусіднє село, інший район, вийшов взагалі в Чернівецьку область. Оперативники йшли 5 кілометрів за слідами крові, бо він порізав руку. Наздогнали аж через тиждень. Мотив — користь", - додає.
Є в країні й серійні вбивці. У ряді злочинів знайшли сліди одних і тих же злочинців, але поки не можуть їх ідентифікувати. Є навіть такі, де збіглися ДНК, але особи поки не встановили.
"Це не десятки випадків, щоб преса вибухнула. До того ж це злочини минулих років, з 2016 року ознак серійних вбивств ми не бачимо", - каже головний поліцейський.
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков відзвітував про результати роботи кримінальної поліції за минулий рік. Торік розкрили 741 злочин, скоєний організованими групами. Правоохоронці успішно завершили розслідування 82% убивств. Зокрема, 86,3% — умисних. Вилучили 959 одиниць вогнепальної зброї. Однак суди арештували не більше половини затриманих полі­цією злочинців.

Related

Суспільство 904301622730126268

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item