Лещенко заробляє гроші в російських ЗМІ



Народний депутат Сергій Лещенко пише статті для російських видань та за це отримує гроші. Торік у травні написав статтю для англомовного російського видання The Moscow Times.
Про це йдеться в розслідуванні журналіста Андрія Дзіндзі.
"Із цього приводу в мене одразу купа запитань: Чи в курсі Сергій, що народний депутат не має права займатись комерційною діяльністю? Через які канали він отримує перекази з РФ? Невже на свою банківську картку? Як саме збирається декларувати такий прибуток і чи збирається взагалі? Чи не муляє Сергієві совість розпинатись скрізь, який він чесний та патріотичний політик і разом з тим працювати на ЗМІ країни-агресора, з якою в нас вже третій рік іде гібридна війна. У тому числі, чи навіть у першу чергу - інформаційна? І взагалі, за які такі послуги Лещенко отримує кошти від російських ЗМІ?", - пише журналіст.

Автор: Аднрій Дзиндзя
"The Moscow Times видається для англомовних іноземців на території РФ, тому і риторика у нього не така відверто пропагандистська як у RT чи LifeNews - інша цільова аудиторія, інші підходи. А поза тим The Moscow Times належить до Sanoma Independent Media, де більш ніж 80% припадає на консорціум російських акціонерів. Власне The Moscow Times належить тому ж власнику, що і російські "Ведомости".

Автор: Аднрій Дзиндзя
Єдиний матеріал за авторством Лещенка у The Moscow Times датовано п'ятим травня 2016 року у рубриці opinion. Це матеріали на правах авторського блогу. Переписка з приводу оплати датована груднем 2016 року.
"Здається малоймовірним, щоб оплата одного невеликого за обсягом і зовсім не сенсаційного матеріалу затяглась більш ніж на півроку тож припускаю, що на одній статті співпраця Лещенка з російськими медіа не завершилась", - каже журналіст.

Автор: Аднрій Дзиндзя

Автор: Аднрій Дзиндзя
Оплату за матеріали нардеп отримав доларами. Її переказали через міжнародну систему SWIFT через Deutsche Bank Trust Company. Але у декларації серед іноземних джерел прибутку Лещенко не згадує ніяких грошових надходжень з Росії
"Звичайно, сам по собі шлях переказу ще не доказ того, що Лещенко має рахунки у закордонних банках, і Deutsche Bank цілком може бути банком-кореспондентом як російських, так і українських, ба навіть кіпрських банків. Але не зовсім зрозуміло, навіщо так заморочуватись, щоб отримати одноразову оплату за статтю піврічної давності. SWIFT не найдешевший і далеко не найзручніший спосіб розрахунку з резидентами РФ, та й конвертація рубль - долар - гривня не завжди вигідна. Тим більше, що у Лещенка є власний рахунок у російському банку "Зеніт". Сам банк, до речі, теж досить цікавий, із пулу кремлівських", - пише Дзиндзя.

Автор: Аднрій Дзиндзя

Автор: Аднрій Дзиндзя

Автор: Аднрій Дзиндзя
У жодній одній з оприлюднених декларацій серед закордонних джерел прибутку не згадуються ці гроші.
" Цікаво, як Сергій пояснить рахунок у кремлівському банку. Підозрюю, що насправді тут ідеться про цілком серйозні суми. І дуже сумніваюсь, що рахунок, на який вони мають упасти, зареєстровано в Україні. Тож розслідування триває", - пише він.
31 серпня торік Сергій Лещенко купив в елітному будинку в історичному центрі Києва квартиру за 7,55 млн грн. Вклав у це частину своїх заощаджень, позику від засновника "Української правди" Олени Притули. На своїй сторінці у Facebook писав, що частину необхідної суми на квартиру йому дала його співмешканка Анастасія Топольська. У договорі ціна квартири Лещенка занижена на 2,2 млн. НАЗК встановило, що під час придбання квартири Лещенко одержав подарунок, вартість якого у 1307,43 разу перевищила мінімальну заробітну плату (загальна сума знижки становила 1 млн 801 тис. 648 грн). 30 листопада Лещенку пробували вручити протокол про вчинення ним адміністративного правопорушення. 6 грудня він втік від представника НАЗК, який у кулуарах Ради намагався зачитати нардепу адмінпротокол.

Related

Гаряча новина 6375480006093956421

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item