У Кремлі відповіли Лукашенку на "відкидання договорів"

Лукашенко звинувачує Росію у порушеннях

У Росії з образою сприйняли слова президента Білорусії.


Після прес-конференції Олександра Лукашенка, яка тривала більше семи годин, у прес-службі Кремля відреагували на деякі заяви президента Білорусії.
 
Нагадаємо, Лукашенко заявив, що Росія порушує міжнародні договори і "відкидає їх у хвіст і в гриву". Лукашенко вважає, що російсько-білоруські відносини переживають кризу, а одна з причин цього - певні сили у керівництві РФ. Також президент звинуватив главу ФСБ, який доручив встановити прикордонну зону між Росією та Білоруссю.
 
У прес-службі Кремля пояснили, що про жоден прикордонний режим між країнами мови не йде, і вжиті заходи жодним чином не торкнуться громадян Росії і Білорусії.
 
"Мова йде лише про введення прикордонних зон у прилеглих до кордону районах. Це пов'язано з необхідністю регламентувати відвідування прикордонних районів громадянами третіх країн. Ніяких наслідків від такого кроку для громадян союзних держав, тобто громадян Росії і Білорусії, немає і бути не може", - повідомили у прес-службі.
 
Також Олександр Лукашенко повідомив, що відкликає білоруських фахівців зі спільних митних органів. За його словами, інтеграційні структури не працюють так, як слід, і приносять проблеми.
 
"Хіба це справа, ми за 2015 рік у ЄврАзЕс впали в товарообігу на 40%, у 2016 - ще на 18%. Це що, нормально? Через нерівні ціни, нерівні умови Білорусія втратила $15 млпд", - обурений Олександр Лукашенко.
 
У Кремлі відповіли, що у статусі союзної держави Росія надає Білорусі значну економічну допомогу.
 
Також у Кремлі вважають спекулятивною заяву Лукашенка про порушення кримінальної справи проти глави Россільгоспнагляду Сергія Данкверта. Той нібито заважає постачанню білоруської продукції у Росію.
 
Ці слова Олександра Лукашенка у Кремлі сприйняли зі здивуванням. Як відзначили у прес-службі, Россільгоспнагляд справно і професійно здійснює покладені на нього функції. І на закінчення висловили надію, що в доступному для огляду майбутньому Москві і Мінську вдасться узгодити терміни проведення Вищої держради союзної держави, щоб обговорити всі питання співпраці.
 
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що російська ФСБ створила прикордонну зону на кордоні Псковської, Смоленської і Брянської областей з Білорусією.

Related

Політика 5660648755743967693

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item