Коли радники Савченко ліпитимуть з неї "гонімую"



Від співпраці з одіозною депутаткою вже відмовилися навіть ініціатори прожекту РУНА.

Пригоди з казусами Надії Савченко тривають. Причому нові удари приходять з неочікуваних напрямків. Так, Громадянська платформа РУНА, про створення якої Савченко оголосила наприкінці грудня, несподівано витурила свою лідерку, заявивши про припинення активної співпраці з депутаткою. "Ми прийшли до взаємного рішення, що з причини розбіжностей в баченні базових ідеологічних і структурно-організаційних основ, які мали місце під час спільної системної роботи, громадянська платформа РУНА і Надія Савченко припиняють активну співпрацю", - йдеться в офіційному повідомленні РУНА.
Варто зазначити, що попри загальний скепсис щодо даного проекту, багато хто вважав: проект "РУНА" з Савченко – це надовго. Виявилося, вистачило трохи більше місяця.
При цьому, "РУНА" хитало з самого початку заснування. Відцентрові рухи намітилися одразу після новорічних свят. Тоді один із основних учасників даного проекту Теодор Дяків, відомий своїми регулярними політичними міграціями (він був і в "Батьківщині", звідки пішов зі скандалом, і в "Громадянській позиції" Анатолія Гриценка) потихеньку почав відбудовуватися від розпіареної депутатки. Львівський політик звів все до того, що проект "РУНА" не відповідає за дії Надії Савченко. "Ми об'єдналися навколо реалізації Проекту зміни політичної системи влади в Україні і це об'єднання є відкритим для інших організацій та осіб. Ніхто з учасників об'єднання не несе відповідальності за дії іншого учасника, які не стосуються реалізації Проекту", - пояснив Дяків. В результаті, у русі все ж таки вирішили остаточно поставити крапку на заплямованій коліжанці.
Та й взагалі, у Савченко, вочевидь, важкі часи настали. Під час поїздки до Вінниці в її адресу лунали звинувачення у зраді. Так, активісти та бійці АТО не пустили її на вінницький військовий завод "Форт". Люди були обурені тим, що колишня соратниця Юлію Тимошенко вирішила побувати на закритому об'єкті і пообіцяли не пускати її туди. "Чому ви намагалися потрапити на "Форт", дізнатися державні таємниці? Ви – агент Кремля? Через вас загинуло так багато хлопців. А ви їздили не перемовини з ворогом", – питав у депутата боєць АТО.
Варто зазначити: протягом останнього часу Савченко через її проросійські висловлювання перетворилася з героїні на "токсичного" політика, не цікавого нині нікому. Ну, окрім тих каналів, яким, можливо, за її присутність у студії платять гроші. Спочатку льотчицю виключили з "Батьківщини", першим номером в списку якої вона була. Потім її вигнали з парламентської делегації ПАРЄ. Коли ж стався скандал з поїздками Савченко до Мінську на зустрічі з ватажками "Д-ЛНР" та оприлюднення нею списків наших полонених, комітет з питань національної безпеки Верховної Ради ухвалив рішення про виключення цієї пані зі свого складу. Вона, правда, доводить, що звідти її ніхто не виганяв.
Тепер Савченко перебуває в підвішеному стані. Проте це не означає, що для неї не придумають нову "фішку". Мовляв, "гоніму" Савченко прагнуть через її гучні антивладні гасла виштовхнути з політики. Хто в це повірить, сказати складно. Але українцям розповідатимуть саме таку легенду. І в неї, як не дивно, хтось та й повірить...

Related

Політика 3918053736714866839

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item