Українські ракети полетять у космос із Канади


Для українських ракет середнього класу "Циклон-4М" хочуть збудувати космодром в канадській провінції Нова Шотландія.
Зареєстрована в Канаді компанія Maritime Launch Services Ltd веде переговори з урядом про оренду місцевості Кансо-Хейзел Хілл в провінції. MLS планує надавати послуги з доставки на низьку навколоземну орбіту корисних вантажів вагою до 5 т, а також вантажів до 3,35 т на сонячно-синхронну орбіту.
"Спочатку розглядали варіант розміщення космодрому в континентальній частині США, але сумніви у перспективності цього плану виникли після обрання Дональда Трампа президентом США. Враховуючи протекціонізм Трампа, малоймовірно, що українська ракета одержить гарний прийом в США, навіть якщо власники компанії американці", - йдеться у повідомленні видання.
Ракети розробляють в КБ "Південне", у місті Дніпро. Виготовляють їх на заводі "Південмаш". Спеціально для MLS будують нову ракету – "Циклон-4М".
Орієнтовна вартість запуску проекту $110 млн.
Торік підприємства космічної галузі України виробили послуг та продукції на 1,35 млрд грн. Майже 60% продукції космічної галузі йде на експорт. Наростили виробництво завдяки новим ринкам збуту. Основні експортно-орієнтовані підприємства галузі - об'єднання "Комунар", конструкторське бюро "Південне" та "Арсенал". Економічні показники найбільше зростали за рахунок послуг зв'язку та інжинирингу, а також наукових розробок.

Related

Економіка 7235402822455850752

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item