Ставка на Трампа провалилася. Кремль розгублений



Різкий розворот Дональда Трампа у своїх судженнях про Володимира Путіна і його політику породив цілу серію і США, і Росії
Відставкою радника з питань безпеки Флінна Трамп не обмежився. Він раптом заявив про необхідність повернути анексований Росією Крим Україні. Новому президентові США навіть довелося звинуватити Обаму в надмірній м'якості: оскільки саме він допустив анексію. Кремлю в такій ситуації розраховувати на поблажливість Штатів не доводиться. Однак Путін у виступі на колегії ФСБ заявив, що ескалація конфлікту на Донбасі – ініціатива українського уряду. Він також заявив, що Київ готується до диверсійно-терористичної роботи, в тому числі в Росії.
Друга частина заяви Путіна зі звинуваченням Києва в підготовці диверсій важливіша, розповідає "Апострофу" російський політолог Андрій Піонтковський.
Адже нарікання на те, що Україна не виконує Мінські угоди можна вважати досить рутинною підготовкою до найближчої зустрічі в "нормандському форматі". Але насторожує, що заяву зробили на засіданні колегії ФСБ. І вперше прозвучало звинувачення України у підготовці диверсійної діяльності.
Це нагадує істерику і провокацію, що сталася у вересні 2016 року, з "українськими диверсантами в Криму", за чим пішли якісь неймовірні маневри російських збройних сил, небачені з 1945 року. Коли військовий злочинець Путін говорить про підготовку диверсій у Росії, не виключено, що в якійсь Рязані знову в підвалі будинку закладена вибухівка.
Слід звернути увагу, що така явно провокаційна заява Путіна пролунала в дні, коли Москва знаходиться в стані повної розгубленості після провалу ставки на Трампа. Кремлівська агентура провалилася. Найбільш близьку до Кремля людину Трамп вигнав.
Трамп змушений, рятуючи своє президентство, займати більш антипутінську позицію, заперечуючи звинувачення у зв'язках з Росією. Москва в останні дні відповіла жестами роздратування по всьому периметру. Це і розміщення крилатих ракет, що суперечить угоді про заборону ракет середньої дальності, і відновлені обльоти американського есмінця в Чорному морі, які припинилися з обранням Трампа, і більш активна шпигунська діяльність біля берегів США.
Не можна виключати, що і на українському напрямку Москва може готувати якусь військову провокацію як психологічну реакцію на провал своєї операції з Трампом.
Подібна поведінка демонструє розгубленість і відсутність у Кремля стратегії – це рефлекторна, нервова реакція через провал і поступка партії війни в РФ, яка наполягає на ескалації конфлікту. Вона процвітає зараз перш за все на телебаченні. Останні дні божевільні телешоу зайняті виключно розпалюванням ненависті до України. І тому на Донбасі можна очікувати військових провокацій. Але, знову ж таки, підкреслю, що провокації провокаціями, і бажання зробити щось неприємне не тільки Україні, але і Заходу – теж є. Але все-таки, як кажуть, Путін – божевільний, але мила не їсть. Майором Прилєпіним – із закликом піти на Київ і окупувати всю Україну – він навряд чи стане. Особливо тепер, коли Трамп змушений демонструвати антипутінські рухи і навіть дорікати Обамі в м'якості з Росією, коли був анексований Крим.
Путін розуміє, що серйозна військова ескалація – спроба взяти Маріуполь, наприклад, - викличе жорстку реакцію. Тому, думаю, Путін обмежиться капостями дрібного і середнього масштабу. І на цьому його душа, яку в свій час якось розгледів президент Буш, на час заспокоїться.
При сьогоднішньому настрої Конгресу, який змушений буде враховувати Трамп, мова може йти лише про посилення санкцій та продаж Україні летальної зброї. Тим більше у випадку військової провокації.
Текст публікується з дозволу редакції "Апостроф"

Related

Події у світі 2328565305762728202

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item