Луценко та Холодницький "кришують" міністра часів Януковича - експерт



Генпрокурор Юрій Луценко та голова антикорупційної прокуратури Назар Холодницький прикривають бізнес колишнього міністра екології Миколи Злочевського.
Про це сказав керівник Центру протидії корупції Віталій ­Шабунін.
"Юрій Луценко зробив усе можливе, щоб Злочевський не поніс кримінальної відповідальності. Генеральна прокуратура перекваліфікувала справи з корупційних на несплату податків. Відтак звинувачення міг отримати не Злочевський, а лише бухгалтер. Після сплати 7 мільйонів гривень податків навіть бухгалтер не несе відповідальність. Це при тому, що лише на одному британському рахунку компанії Злочевського було 600 мільйонів гривень. Чому не продовжувати бізнес, якщо тебе "кришує" генеральний прокурор", - сказав Шабунін.
"Більше того, спецпрокурор Холодницький допоміг Злочевському втримати під контролем кілька газових скважин. Півроку не подавав до суду на скасування спецдозволів. Пропустив відповідні терміни. Коли подав, суд не прийняв позов. Цікаво, як Злочевський буде розраховуватися", - додав експерт.
Журналісти отримали доступ до звітів компаній колишнього міністра екології Миколи Злочевського Burisma Group. Виявилося, що у неї купували газ фірми президента Петра Порошенка, народного депутата Ігоря Кононенка та заступника секретаря Ради нацбезпеки та оборони Олега Гладковського. У 2016 році витратили понад 100 млн грн.
Наприкінці грудня минулого року ЗМІ опублікували фото зустрічі депутата Ігоря Кононенка зі Злочевським у Відні. Після цього Окружний адмінсуд Києва відмовив прокуратурі і не скасував спецдозвіл на видобуток газу компанії Злочевського.
16 січня 2015-го Генпрокуратура оголосила Злочевського в розшук. Арештували $23 млн із рахунків його компанії у Великій Британії. Згодом кошти розблокували. Екс-міністра підозрювали в незаконному збагаченні. Прокуратура заявляла, що одна з фірм Злочевського ­ухилялася від сплати податків на 1 млрд грн. Суд арештував кілька десятків свердловин у п'яти областях. 13 вересня цьогоріч Печерський районний суд Києва зобов'язав Генпрокуратуру припинити розшук Злочевського.

Related

Політика 4852845625077838021

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item