Аваков закликав Антитерористичний центр прийняти рішення щодо зняття блокади Донбасу

Аваков про блокаду: Треба приймати рішення
Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков закликав Антитерористичний центр (АТЦ) прийняти відповідні рішення щодо зняття блокади на Донбасі, які б уряд міг виконати.
Про це він заявив в ході наради прем'єр-міністра Володимира Гройсмана з металургами, пише Інтерфакс-Україна.
"Звертаюся до народних депутатів: шановні колеги, відсиджуватися вже треба закінчувати, давайте приймемо закон, що кожен громадянин України має право перегороджувати залізничне полотно. Ви б хотіли такий закон? Такого закону немає і не буде. Тоді давайте дотримуватися тих законів, які є, і давайте дамо ті повноваження силовим органам, щоб відновити тут ситуацію. І я просив би керівників АТЦ зважувати всі відповідні рішення, Антитерористичного центру, який керує всіма силовими операціями в зоні антитерористичної операції, зважити все... прийняти відповідне рішення, і ми це рішення забезпечимо", - заявив глава МВС.
Оновлення:
Аваков відзначив важливість вирішення ситуації з мінімальним критичним імпортом – "товарообміном, який забезпечить тільки життєво необхідні речі для України, і це питання повинно бути законодавчо врегульовано".
Нагадаємо, 25 січня ветерани АТО заблокували залізницю Луганськ-Лисичанськ-Попасна для припинення торгівлі з незаконними збройними формуваннями. Учасники блокади заявили, що не будуть пропускати метал, вугілля, деревину, а також партії алкоголю і сигарет.
Українська влада не підтримала блокаду. Аргументом проти цього стало те, що українським ТЕЦ потрібен антрацит, який видобувають в окупованих регіонах Донецької і Луганської областей. З 17 лютого в Україні діє режим надзвичайного стану в енергетиці.
28 лютого штаб блокади оголосив, що географія руху розшириться. Крім того, активісти відмовилися від переговорів з прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом.

Related

Політика 6257266247543061772

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item