Порошенко: Загроза з боку РФ нікуди не поділася

Президент України Петро Порошенко

Президент України стверджує, що РФ розгорнула на кордоні до 50 тисяч військовослужбовців.

Загроза повномасштабного військового вторгнення Росії в Україну наразі зберігається. Постійно відбувається нарощування російської військової присутності біля українських кордонів.

Про це заявив президент України Петро Порошенко на оперативному зборі керівного складу ЗСУ в Києві, передає Інтерфакс-Україна.

"Загроза повномасштабної агресії з боку Росії нікуди не поділася. І ця загроза не тільки сочиться через неконтрольовані нами ділянки на Донбасі - вона нависає на всій лінії кордону з Росією, і навіть більше", - сказав Порошенко.

За словами глави держави, в безпосередній близькості до українських кордонів РФ розгорнула підрозділи своїх збройних сил чисельністю до 50 тисяч осіб.

"Близько 470 танків, понад 1 тис 700 бойових броньованих машин, близько 390 артилерійських систем і 220 систем залпового вогню, близько 490 бойових літаків, сотні вертольотів, 24 бойових кораблі", - перерахував Порошенко.

Він зазначив, що "росіяни створюють нові, розширюють і модернізують наявні бази, інші об'єкти військової інфраструктури".

"І жодної гарантії, що це в один день не рушить на нас!", - наголосив Порошенко.

Як повідомляють ЗМІ, раніше Петро Порошенко заявив про наявність російських військових у підрозділах сепаратистів в районі Авдіївки.

"У кожному підрозділі перебувають кадрові російські військові, які виконують накази Російської Федерації", - сказав президент.

Related

Політика 964408327224032550

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item