Суд Відня відпустив Фірташа

Дмитро Фірташ уникнув утримання під вартою

Бізнесмен звільнений без додаткових умов.

Земельний суд Відня у кримінальних справах відхилив вимогу прокуратури затримати українського бізнесмена Дмитра Фірташа в рамках справи про його екстрадицію до США за запитом американської влади.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на джерело, обізнане з ходом справи.
"Дмитро Фірташ звільнений без додаткових умов", - сказав співрозмовник.

Як повідомлялося, напередодні суд звільнив бізнесмена під колишню заставу в 125 млн євро і зобов'язання залишатися в Австрії у справі про екстрадицію до Іспанії, проте він тут же був затриманий у справі про екстрадицію до США.

"Суд відмовив прокуратурі Відня в арешті Фірташа (за "іспанською справою" - ред.), оскільки відсутній ризик неявки Фірташа на вимогу суду. Суд зобов'язав Фірташа регулярно відвідувати суд через певні проміжки часу", - зазначили захисники бізнесмена 23 лютого.

Бізнесмену заборонили залишати територію Австрії. Також він здав суду свій закордонний паспорт.

Пізніше вони повідомили, що у зв'язку відхиленням судом запиту Іспанії на затримання, представник прокуратури Відня відразу ж після прийняття такого судового рішення вимагав затримання бізнесмена за існуючою справою про екстрадицію до США.

Як повідомляють ЗМІ, Дмитро Фірташ був заарештований в Австрії 12 березня 2014 року за запитом влади США. Його звинувачують в тому, що він за допомогою хабарів на загальну суму в 18,5 млн доларів хотів отримати дозволи на видобуток титану в Індії. Олігархові загрожує до 50 років в'язниці і конфіскація всіх активів.

Остаточне рішення про екстрадицію повинен прийняти Федеральний міністр юстиції Австрії. На думку адвокатів, Фірташ залишиться в столиці Австрії ще на термін від декількох місяців до понад року в зв'язку з відсутністю у його справи прецедентів в австрійському правосудді.

Related

Події у світі 2530116608252686003

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item