ГПУ провела обшуки в організатора викрадення Ігоря Луценка та героя Небесної сотні Вербицького

Вербицький загинув після викрадення
Управлінням з розслідування злочинів, вчинених злочинними організаціями Генеральної прокуратури України проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом викрадення 21 cічня 2014 року групою осіб, організованих О. Чеботарьовим, Ігоря Луценка та Юрія Вербицького із приміщення Олександрівської клінічної лікарні Києва.
"Луценка та Вербицького тривалий час утримували і завдавали їм тілесних ушкоджень з метою з’ясування даних про організаторів та джерела фінансування акцій протесту Євромайдану. У подальшому Луценка відпустили неподалік с. Проців Бориспільського району Київської області, Вербицький загинув", - нагадала ГПУ.
За її інформацією, Чеботарьов переховується від органів слідства, але через наближених осіб продовжує отримувати прибутки від діяльності підприємств, які нелегально виготовляють тютюнові вироби та спирт.
У ході слідства слідчими було проведено 9 обшуків у трьох областях України, у ході яких виявлено три тютюнові виробництва, одне спиртове, сировину для виготовлення підакцизних товарів та готову продукцію. Указане обладнання, сировину та готову продукцію вилучено.
За цим фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за ч. 2 ст. 204 КК України - незаконне виготовлення алкогольних напоїв, тютюнових виробів або інших підакцизних товарів шляхом відкриття підпільних цехів.
Нагадаємо, раніше стало відомо, що учасники викрадення Ігоря Луценка та Юрія Вербицького у ніч на 21 січня 2014 року під час Євромайдану переховуються від правосуддя у Криму.

Вербицький і Луценко були викрадені 21 січня 2014 року з Олександрівської лікарні в Києві, куди їх доставили після поранення у зіткненнях на вул. Грушевського. Активістів вивезли за місто, катували і допитували, а потім кинули в лісі на морозі. Луценку з пораненням ноги вдалося доповзти до того місця, де йому могли надати допомогу. Вербицького пізніше знайшли мертвим у лісосмузі.

Related

Події в Україні 7866221825240069008

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item