У США вимагають розслідувати розмову радника Трампа з послом Росії

Дональд Трамп і його радник Майкл Флінн

Радника звинувачують у незаконному втручанні в російсько-американські відносини.

Низка конгресменів від Демократичної партії США вимагають провести розслідування дій радника Дональда Трампа з питань безпеки Майкла Флінна, який говорив з послом РФ Сергієм Кисляком про санкції ще до вступу на посаду, пише Washington Post.
 
"Високопоставлені демократи у Конгресі США закликали ретельно розслідувати контакти Флінна з послом РФ Сергієм Кисляком до моменту вступу на посаду нової адміністрації Трампа у контексті розслідування втручання Росії у вибори в 2016 році", - зазначає видання.
 
Демократ Адам Шифф, член Комітету Конгресу з питань розвідувальної діяльності, вже заявив, що якщо звинувачення будуть доведені, Флінн повинен буде піти у відставку.

"Якщо нинішній радник з національної безпеки вчинив дії, які шкодять інтересам національної безпеки США, він не має права обіймати цю посаду", - сказав Шифф в інтерв'ю виданню.
 
Видання зазначає, його джерела серед американських чиновників заявили, що у бесіді з Кисляком у кінці грудня Флінн закликав Москву проявити стриманість у своїй відповіді на штрафні санкції, накладені на Росію адміністрацією Обами, давши зрозуміти, що адміністрація Трампа готова повернутися до питання після того, як він вступить на посаду.
 
Такі контакти, на думку деяких американських чиновників, були незаконним втручанням у російсько-американські відносини на тлі розслідування американських спецслужб, які встановили, що Росія здійснила масштабне втручання і вплинула на результати виборів президента у 2016 році на користь Дональда Трампа.
 
Сам президент Трамп заявив, що не обізнаний про цю історію і пообіцяв розібратися у ситуації.
 
Нагадаємо, раніше у розвідці США дізналися про можливі плани Росії видати Едварда Сноудена як "подарунок" президентові США Дональду Трампу.

Related

Події у світі 8123603421104044416

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item