Американські сенатори внесли на розгляд законопроект про ускладнення процедури послаблення санкцій проти Росії

Конгрес США може отримати право вето на прийняття рішень щодо санкцій проти РФ
Група американських сенаторів з Республіканської та Демократичної партій внесла на розгляд Сенату США законопроект про посилення контролю з боку законодавців за діями президента щодо пом'якшення санкцій проти Росії.
Як передає Укрінформ, законодавці на чолі з сенатором-республіканцем Ліндсі Гремом і демократом Беном Кардіном представили Закон про перегляд санкцій проти Росії. Документом передбачається, що президент США має повідомляти Конгресу перед тим, як послабити економічні санкції проти РФ, пов'язані з її агресією по відношенню до України.
"Це не атака на президента. Це, передусім, для того, щоб відновити нашу роль", - заявив сенатор-демократ Бен Кардін.
Як передає Reuters, законопроектом запроваджується 120-денний період на розгляд Конгресом США пропозицій щодо санкцій. Протягом цього періоду президентові США заборонено здійснювати будь-які дії щодо послаблення антиросійських санкцій. Після цього послаблення санкцій можливе лише за умови, якщо Сенат і Палата представників США не затвердять спільну резолюцію щодо несхвалення пом’якшення санкційного режиму.
Раніше НВ повідомляло, що американські сенатори мають намір ввести суворий парламентський нагляд і право вето на можливе скасування антиросійських санкцій з боку адміністрації Білого дому.

Related

Події у світі 5539702131558179285

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item