Хакери РФ намагалися зламати комп'ютери уряду Нідерландів

Нідерланди звинуватили російських хакерів у кібератаках

Отримати доступ до баз даних членів уряду Нідерландів і прем'єр-міністра Марка Рютте намагалися хакери з угруповань АРТ28 і АРТ29.

 
Напередодні парламентських виборів у Нідерландах влада цієї країни звинувачує російських хакерів у численних кібератаках. Хакери з угруповань АРТ28 і АРТ29 кілька сотень разів пробували отримати доступ до баз даних членів нідерландського уряду, а також до комп'ютерів в офісі прем'єр-міністра Марка Рютте, повідомляє в суботу, 4 лютого, нідерландська газета De Volkskrant.
 
За даними видання, яке посилається на джерела в силових структурах Нідерландів, кібератаки відбувалися протягом останніх шести місяців, але не принесли хакерам успіху. Ці самі угруповання під назвами Fancy Bear і Cozy Bear відомі у США, де їх звинувачують у зломі серверів Демократичної партії.
 
Напередодні, 3 лютого, глава розвідувальної служби Нідерландів AIVD Роб Бертольо в телепрограмі Een Vandaag заявив, що за останні півроку сайт нідерландського уряду сотні разів зазнавав нападів хакерів з Росії, а також Китаю та Ірану. "Я вважаю, що це загроза для нашої демократії", - наголосив Бертольо, уточнивши, що хакери, серед іншого, намагалися отримати доступ до електронної пошти державних службовців та працівників великих бізнес-корпорацій.
 
Раніше Норвегія звинуватила хакерів з Росії в кібератаках.

Related

Події у світі 5151389568828012113

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item