У Кремлі відмовилися міркувати про визнання ЛДНР

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков

Дмитро Пєсков заявив, що і Росія, і Україна не визнають "республіки" Донбасу, але Україна їх "жорстко блокує". Москва вважає недоречним питання про умови, за яких Росія могла б визнати самопроголошені ДНР і ЛНР. Про це заявив прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков, передає Інтерфакс.

"Питання, чесно кажучи, некоректне, тому що в даній ситуації якісь віртуальні міркування абсолютно недоречні і неприйнятні, - сказав Пєсков. - Поки ситуація де-факто полягає в тому, що дві невизнані республіки, ДНР і ЛНР, є територіями, які справді не визнані Російською Федерацією і вони не визнані Україною. Але вони перебувають в найжорстокішій блокаді з боку України".

Так він відповів на запитання одного з журналістів - за яких обставин Росія може визнати самопроголошені республіки і в яких межах.

Пєсков нагадав, що ДНР і ЛНР відключені від соціального забезпечення, від банківського забезпечення, що "безумовно робить життя населення цих регіонів абсолютно нестерпним".

"І саме, керуючись гуманітарними міркуваннями, було прийнято рішення щодо фактично виданих документів", - зазначив прес-секретар Путіна. Як повідомляв Кореспондент.net, 18 лютого президент Росії Володимир Путін підписав указ про визнання документів ЛДНР. Жителі "республік" Донбасу можуть в'їхати в Росію без оформлення віз.

Це рішення Путіна жорстко розкритикували країни Заходу і влада України. А в ОБСЄ заявили, що Росія фактично визнала ДНР і ЛНР.

Related

Події в Україні 3726579440552096015

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item