Посол ЄС відреагував на торговельну блокаду Донбасу

Посол ЄС стурбований блокадою на Донбасі
Глава представництва Євросоюзу в Україні Хьюг Мінгареллі висловив стурбованість ситуацією з блокуванням залізниці на Донбасі.
За його словами, від таких дій в першу чергу страждає мирне населення по обидві сторони лінії розмежування, повідомляє Інтерфакс-Україна.
"Звичайно, ми переживаємо за блокади залізниці, яка відбувається протягом останніх двох тижнів. Ми знаємо, що це непроста ситуація. Ми знаємо, що існує дуже багато контрабанди на контактної лінії...Але те, що відбувається протягом останніх тижнів, вказує на те, що перша жертва - населення, яке перебуває з обох сторін лінії зіткнення. І це те, що не повинно було б відбуватися", - зазначив європейський дипломат.
Нагадаємо, 25 січня ветерани АТО заблокували залізницю Луганськ-Лисичанськ-Попасна на ділянці Гірське-Золоте для припинення торгівлі з незаконними збройними формуваннями. Учасники блокади заявили, що не будуть пропускати метал, вугілля, деревину, а також промислові партії алкоголю і сигарет.
Пізніше активісти погодилися пропускати вагони з вугіллям за умови посилення контролю над тим, що провозиться на окуповані території.
У свою чергу 26 січня прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом блокування залізниці в Луганській області на лінії розмежування за ч. 1 ст. 279 Кримінального кодексу України (блокування транспортних комунікацій).

Related

Гаряча новина 6109996218638995615

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item