Екс-регіонал Мураєв підтвердив свій зв'язок з учасниками стрілянини у Харкові



Причиною конфлікту в спальному районі Харкова стало повернення в місто Олега "Іспанця" Черкашина - одного з учасників події і колишнього бійця батальйону "Донбас", якого останнім часом пов'язують з ім'ям народного депутата, екс-регіонала Євгена Мураєва.

Про це повідомляє Апостроф.

Нагадаємо, в результаті конфлікту між "Східним корпусом" і членами однієї з організацій ветеранів АТО був поранений "східняк" Ігор Пушкарьов. Пізніше 11 людей спробували забарикадуватися в дитячому саду, але були затримані (в результаті шістьох з них відпустили). В результаті інциденту постраждала одна людина, його стан важкий.

"Я намагався допомогти молодим чоловікам знайти собі мирне застосування. Як харківський депутат, я співпрацював з однієї з ветеранських організацій нашої області. Але це не означає, що там "мої люди" і що я можу впливати на їхні вчинки", - прокоментував Мураєв цей інцидент.

У свою чергу, цю інформацію непрямо підтвердив і міністр МВС Арсен Аваков. "Поліція переслідувала групу в камуфляжі, бегающую за Олексіївці (спальний район у Харкові) зі зброєю між будинками і лякає людей. Ця група вбігла в приміщення дитячого садка, де і була локалізована: кинули зброю в кімнаті поруч з іграшками, вистрибнули у вікно і були затримані. Я не хочу, щоб мураевы або ще хто-то наймали таких людей, це ненормально", - розповів про конфлікт Аваков.

Відомий харківський журналіст Павло Федосенко зазначає, що "при цьому екс-регіонал забув згадати, що з початком його заступництва рядова до того організація стала перетворюватися в бойовий загін, куди закликали людей з усіх кінців України". "То хлопці приїхали подивитися на "Дзеркальний струмінь" і трохи загуляли - то в цій волонтерської організації непогано платять. Ще й стовбури роздають. На місці їх було вилучено цілих шість: три помпові рушниці, автомат і два пістолети. Ні за ким із затриманих зброю не зареєстровано", - зазначає Федосенко.

У Харкові сталася перестрілка між бійцями батальйону "Донбас" і активістами "Східного корпусу". В результаті стрілянини серйозні поранення живота та грудної клітини отримав активіст Ігор Пушкарьов.

Related

Події в Україні 2027122270472307556

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item