"Торгівля з окупантом - це рівень Порошенка" - Парасюк



Дозвіл на торгівлю з непідконтрольними Україні територіями Донбасу дає особисто президент Петро Порошенко.

Про це Gazeta.ua заявляє народний депутат Володимир Парасюк, під час мітингу учасників блокади у столиці.

"Я об'їздив до блокади багато областей і міст. Зрозумів, що люди цілковито підтримують припинення торгівлі. Вони можуть не любити мене чи Єгорв Соболєва, чи саму форму протесту. Але вони не розуміють, як можна воювати і одночасно торгувати. Тут на майдан люди приходять прощатись з хлопцями, які загинули. І одночасно торгуємо з їх вбивцями. Вивчив ці схеми досконало - 400 кілометрів неконтрольованого кордону з Росією. Через цей кордон можна чорта лисого перевезти. А через продажних чиновників розповсюджувати тут без сплати податків і мит. І це на всіх рівнях – дерево, метал, продовольство", каже Парасюк.

Тільки в 20% потягів везуть вугілля. Решта це товари та продовольство.

"Стосовно вугілля – це брехня, що тільки його возять. Вугілля займає тільки 20%. Все решта це сировина і продукція. Тому не треба пересмикувати. Люди і так платять нереальні ціни за тарифи. Бо НКРЕКП ( комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики - Gazeta.ua) вклали максимальні тарифи за вугілля і за газ. Якщо взяти Краматорську ТЕС: вони кажуть – ми не впливаємо на процес вимкнення світла. А по теплу – ми і так давно вже перейшли на газ. Думаю блокада не дає обігу мільярдам гривень. Бо це не корупція рівня обласних чиновників. А рівня – Петра Олексійовича Порошенка. Бо на таке має бути політичний дозвіл. З точки зору закону в нас не окупація і не війна. Тому юридично кордонів немає, воно врегульовано якимись документами від правоохоронних органів. Тому ми це питання дослідили і пояснили президенту та прем'єр-міністру – так далі не буде. І з точки зору здорового глузду торгувати з окупантом це гріх. Наші діти і правнуки будуть в цій війні брати участь, бо дядько Ахметов заробляє мільярди. Константинівська станція пропустила 700 тисяч вагонів. В кожному по 60 тон продовольства. Це не мільйонні, а мільярдні прибутки", - додає він.


Парасюк розповів, що силовики пробують розвалити блокаду окупованого Донбасу з середини.

"Зараз спецслужби пробують впровадити своїх людей в блокаду і з середини розвалити її. Це один з моментів – "роз'єднюй і владаруй". Я думаю скоро, нам одного з таких провокаторів вдасться зловити. Ми точно знаємо, що один з працівників СБУ має приїхати туди. Але, може після інтерв'ю він приїжджати може не буде. Наша основна ціль – все таки добитись припинення торгівлі, а не боротьба проти силовиків".

Блокада залізничного сполучення між підконтрольною Україні та окупованою територіями триває з 25 січня. Активісти перекрили залізничний перегін Світланове — Шипілове, станцію Курдюмівка, що між Горлівкою і Бахмутом на Донеччині. В ніч на 11 лютого закрили залізничну лінію Костянтинівка — Ясинувата. Не пускають на окуповану територію потяги з промисловими товарами.

Related

Політика 1979071053403178225

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item