Москва оголосила наступ на українську державність - Луценко


Росія намагається переконати українських громадян, що Україна не може контролювати свою політику та державні процеси.

Про це заявив генеральний прокурор Юрій Луценко на брифінгу у вівторок.

"Після того, як українська армія відбулася, Москва оголосила наступ на внутрішньополітичну українську державність. Я далекий від того, щоб звинувачувати всіх, хто знаходиться в опозиції, у співпраці з Москвою. Я категорично це відкидаю. В Україні, як у цивілізованій країні, має бути опозиція. Наше завдання - всієї правоохоронної системи - захистити її законні інтереси", - сказав Луценко.

За його словами, Росія намагається нав'язати Україні образ недієздатної держави.

"Росія поставила завдання створити перед українськими громадянами враження "фейкової держави", яка не відбулася, яка не може контролювати власне політичне життя. Усі круглі столи, проплачені з Москви, які закликають до федеральної України, до вільних економічних зон, до знищення вертикальних структур України, хочуть показати, що Україна недієздатна в нинішній формі. Правоохоронна система робила та буде робити все, щоб довести зворотне: Україна - унітарна держава, яка буде захищати свою територіальну цілісність", - наголосив Луценко.

Керівник СБУ Василь Грицак повідомив, що Російська Федерація виділяє кошти на просування законопроектів, виступи, брифінги українських депутатів. Назвав розцінки та показав відео перехопленого листування, яке підтверджує цей факт.

Related

Політика 7808316202590218574

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item