Кримські татари погодилися піти в морську піхоту

Члени громадського об'єднання "Аскер"

Мустафа Джемілєв визнає, що це не зовсім те, чого хотіли кримські татари.

 
Кримськотатарський батальйон буде створений як підрозділ у складі морської піхоти Збройних сил України. У його складі будуть служити члени громадського об'єднання "Аскер", повідомив народний депутат із фракції "Блок Петра Порошенка", лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв.
 
"Є принципова домовленість із міністром оборони Полтораком, що це буде підрозділ у складі морської піхоти. Це не зовсім те, чого ми хотіли, але для початку, напевно, піде", - сказав Джемілєв під час міжнародного форуму "Крим в умовах окупації: наслідки для України і світу" в Києві.
 
Він зазначив, що зараз важко сказати, скільки в підрозділі буде бійців, але було заплановано близько 250 осіб.
 
"Після того, як цей батальйон буде узаконений, дуже багато хто записуватиметься. Причому не тільки етнічні кримські татари, але й усі ті, хто приймає принципи, на основі яких створюється цей батальйон", - вважає Джемілєв.
 
За його словами, спочатку планувалося, що кримськотатарський батальйон увійде до складу Національної гвардії України.
 

Як повідомляли ЗМІ, у ніч на 13 лютого на Чонгарі стався інцидент між військовослужбовцями Збройних сил України та членами громадської організації "Аскер".
 
Пізніше глава Меджлісу Рефат Чубаров заявив, що конфлікт на Чонгарі вичерпаний. А комбат Дмитро Красильников вибачився перед татарським батальйоном.
 
Незабаром після цього інциденту Чубаров провів переговори з міністром оборони України Степаном Полтораком про створення підрозділу з учасників громадського об'єднання "Аскер" у складі ЗСУ.

Related

Суспільство 3052453063994715235

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item