Вбивця патрульних поскаржився на утримання в клітці


Екс-боєць колишнього підрозділу "Торнадо" Олександр Пугачов, який застрелив двох поліцейських у Дніпрі, відмовився давати свідчення у суді.
Про це повідомляє "Радіо свобода".
Пугачов зазначив, що право на відмову давати свідчення у суді передбачає стаття 63 Конституції України.
На судовому засіданні у п'ятницю обвинувачений подав клопотання щодо умов перебування його у залі суду – упродовж двох засідань він перебуває у спеціальній металевій клітці зі склом. За словами адвоката обвинуваченого, його підзахисний невдоволений умовами утримання у залі суду під час процесу – у металевій клітці, це "принижує його честь і гідність". За словами адвоката, таке утримання "суперечить нормам конвенції прав людини" і не дає можливості адвокату спілкуватися з клієнтом.
Судді, порадившись, це клопотання відхилили.
Мати загиблої патрульної поліцейської Ольги Макаренко Надія заявила, що подала позов проти обвинуваченого з вимогою компенсації моральних збитків через загибель її дочки. Вона також зазначила, що домагатиметься довічного ув'язнення для підсудного.
Обвинувачений, як і раніше, провини не визнає. Наступне судове засідання заплановане на 3 березня. Суд розпочне заслуховувати потерпілих.
25 вересня 2016 року в Дніпрі водій авто, якого зупинили поліцейські, почав чинити опір і стріляти у правоохоронців. Загинули патрульні: 27-річний Артем Кутушев і 36-річна Ольга Макаренко. Підозрюваного вже розшукували через скоєні раніше тяжкі злочини. Олександр Пугачов – колишній боєць колишньої роти патрульної служби поліції особливого призначення "Торнадо".

Related

Гаряча новина 5464718368797785124

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item