НАБУ знайшло "російський слід" у розкраданні держпідприємства

У НАБУ розкрили схему виведення грошей

Збитки оцінюють в 1,6 млрд гривень.

 
ПАТ "Державна продовольча зернова корпорація" (ДПЗКУ) зазнала збитків на суму понад $60 млн (понад 1,6 млрд грн) через корупційну схему, в якій є компанії, контрольовані російським бізнесом. Про це 31 січня на брифінгу повідомив директор НАБУ Артем Ситник.
 
"Злочинний умисел з розкрадання понад 60 млн доларів ПАТ ДПЗКУ складався з двох частин: отримання "відкату" за підписання контрактів на реалізацію зерна і, щоб надалі не було проведено оплати за цими контрактами, зловживання посадовими особами підприємства в інтересах комерційних структур, які курирує один із відомих російських бізнесменів", - розповів Ситник.
 
Під час розслідування детективи Бюро викрили злочинну схему, згідно з якою зерно, що належить ДПЗКУ, продавалося за заниженими цінами одному з міжнародних зернотрейдерів через ряд приватних компаній-посередників, підконтрольних посадовим особам ДПЗКУ і міжнародному зернотрейдеру.
 
Антикорупціонери встановили, що зерно, придбане за заниженими цінами, міжнародний зернотрейдер продавав за ринковими. Різниця у вартості повинна була надійти на рахунки однієї з компаній-посередників, підконтрольних керівникам схеми.
 
Згідно з контрактами, поставки зерна відбувалися на умовах післяоплати, що не відповідало встановленим ринковим правилам і було ризиком для державного підприємства не отримати коштів за свою продукцію.
 
Схема виведення грошей
 
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що детективи НАБУ затримали 24 січня одного з колишніх керівників ПАТ "Державна продовольча зернова корпорація" (ДПЗКУ) і представника міжнародного зернотрейдера за підозрою в нанесенні ДПЗКУ збитків на суму понад $60 млн.

Related

Економіка 1855470864286755166

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item