Великий піст: Чи може дружина відмовляти чоловікові в близькості


Категоричної заборони в церковних канонах нема, пише Рoradnykzhinky.
Та оскiльки свята Церква справедливо вважає пiст часом нашого духовного розвитку, то один з необхiдних та найбiльш дiєвих способiв для цього - утримання, i не тiльки в їжi. Утримання вiд статевого життя -це теж неабиякий показник того, наскiльки ми є повноцiнними християнами, а значить, i повноцiнними людьми.
Однак, благочестива дружина не може вiдмовляти в близькостi рiдному чоловiку, посилаючись на власну побожнiсть, до того часу, поки чоловiк сам не стане вiруючим. Адже в iншому випадку вона провокує подружню зраду. Церква вчить, що близькiсть повинна вiдбуватися за згодою чоловiка та дружини. Так само за спiльною згодою вона має не вiдбуватися.
Сповідатись у цьому гріху треба. Слiд каятися не за сам секс, а за небажання чи невмiння стримуватися. Чи навiть за невмiння домовлятись або правильно розставляти власнi прiоритети. Кожного разу, як ми зловживаємо нагодою стати кращими, ми чинимо грiх.
Нагадаємо, сьогодні Прощена неділя - день, в який треба просити прощення в рідних і близьких і прощати всім, хто образив вас протягом року..

Related

Суспільство 3221930165703515052

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item