Для чого Росія перекинула на Луганщину нові війська (КАРТА)


Бої в районі траси "Бахмутка" за дивним збігом обставин співпали у часі з прибуттям нових колон російської військової техніки на Луганщину.


Ми продовжуємо слідкувати за подіями на тимчасово окупованому Донбасі. Сьогоднішній ранок пройшов у зоні АТО під знаком новин з траси "Бахмутка", де відновились серйозні бої.
Ще 13 лютого ми повідомляли, що з Росії на тимчасово окуповану територію Луганської області прибуло близько 10 ББМ і автобусів з так званими "казаками" зі складу "Всевеликого війська донського" так званого "атамана" Козіцина.
А вчора звечора в інтернеті почали з'являтись тривожні повідомлення про рух російської військової бронетехніки поблизу Луганська.

Користувачі Твіттера впізнали місцевість. За їх даними, колона рухалась по луганській вулиці 30 років Перемоги у бік ринку "Колос", що знаходиться у напрямку Станиці Луганської.
Також, за свідченнями користувачів Твіттера, колона складалась переважно з МТ-ЛБ, але також до складу колони входило кілька БМП з баштовими гарматами 30 мм.
Інформація про рух колони російської військової техніки почала надходити в районі 16-17 годин вечора, а вже близько третьої години ночі з траси "Бахмутка" надійшла інформація про серйозний бій з застосуванням всього наявного озброєння – від стрілецької зброї, до артилерії. При цьому точне місце не вказується, але нам вдалося з'ясувати, що епіцентр боїв знаходиться між містами Жовте і Довге, що в 40 км на південний захід від Щастя.
Нагадаємо, що траса "Бахмутка" – це неофіційна місцева назва траси Т 1303 Лисичанськ – Луганськ, яка є найбільшою транспортною артерією частини Луганської області, обмеженої річками Сіверський Донець та Луганка.
Власне, ми вже писали раніше, що саме з Жовтого терористи люблять обстрілювати з артилерії українське Щастя, на що наші військові змушені також відповідати обстрілами на подавлення ворожих вогневих позицій.
Однак, судячи з усього, цього разу справи зайшли трохи далі буденного артилерійського "пінг-понгу", адже стрілецька зброя застосовується, зазвичай, у ближньому бою. Цілком можливо, що повторюється груднева ситуація Світлодаоської дуги, коли Збройним силам України набридло отримувати прильоти арт снарядів і вони провели контратаку до позицій ворога, зайняли їх і тим самим відсунули лінію фронту подалі від міста. На користь цієї версії свідчить відсутність повідомлень у офіційних зведеннях штабу АТО.
Або мала місце інша ситуація, за якою терористи самі здійснили напад на українські позиції в районі Жовтого і Довгого, на що отримали як відпор на місці, так і прильоти від української артилерії, яка базується під Щастям. Щоправда, якби був напад бойовиків – про вже повідомив би прес-центр штабу АТО, а в їх ранковому зведенні вказується, що "на Луганському напрямку окупанти з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї обстрілювали Новоолександрівку та Новозванівку". І все.
Як показує практика останніх років: якщо десь відбуваються бої, а штаб АТО їх не афішує – значить має місце спецоперація наших військ. Тому давайте запасемось терпінням і дочекаємось її завершення – тоді з'явиться більше інформації і можна буде поговорити більш предметно.

Related

Події в Україні 7119996942709083207

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item