Квадрокоптер замінить бджіл


Створили дрон, який запилюватиме квіти, як бджоли. 
Його розробили дослідники з Національного інституту передової промислової науки і технологій Японії.
Експерти занепокоєні тим, що у світі стрімко зменшується кількість бджіл - більше ніж на 40%. Квадрокоптер-запилювач зможе виконувати функції бджіл і поліпшити економіку країни. Японці сподіваються так збільшити приріст врожаю, адже від запилення залежить процес розмноження 90% квіткових рослин і третини продовольчих культур.
На дно серійного квадрокоптера PXY CAM приклеїли шматочок шерсті з кінського волосу, просякнутого спеціальним гелем. До нього прилипає пилок і переноситься з квітки на квітку. Це імітує природний спосіб збирання пилку, передає mir24.
За словами розробників, безпілотник з розмірами 42x42x22 м і вагою 15 гр успішно запилює квіти, не пошкоджуючи їх.
Зі 100 експериментів дрон змін зібрати пилок у 53 випадках. Зараз ним потрібно управляти вручну. Але вчені вдосконалять пристрій, щоб у майбутньому масово використовувати його у сільському господарстві. Квадрокоптери зроблять автономними, забезпечать камерами високого дозволу, модулем GPS і технологією штучного інтелекту, щоб пристрій міг сам розпізнавати квітки, які необхідно запилювати.
Винахід не замінить бджіл, і необхідно шукати способи врятувати популяцію комах, наголошують японці.
Фахівці голландської компанії DroneExpert оснастили квадрокоптер DJI Phantom2 лебідкою і особливим захопленням для доставки та опускання на дно коропової оснастки.

Related

Технології 4485013806993633947

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item