Генпрокуратура звинуватила в дерибані столичної землі людину з оточення президента - ЗМІ



Колишньому заступнику голови Київської міськадміністрації – начальнику головуправління земельних ресурсів оголосили підозру в дерибані столичної землі на Жуковому острові.
Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.
Прокурори звинувачують екс-чиновника в умисному зловживанні службовим становищем.
"Він безпідставно погодив передання у власність кооперативу "Котміст" ділянку на 65,1 га для будівництва. Ці землі можуть бути включені до меж ландшафтного заказника місцевого значення "Острів Жуків", - йдеться в повідомленні відомства.
Вартість ділянки - 1,4 млрд грн.
Прізвища чиновника у Генпрокуратурі не назвали.
Проте відомо, що землі на Жуковому острові кооперативу "Котміст" передавали 2007 року. Тоді головуправління земельних ресурсів очолював Олександр Юхимович Луцький. Разом із заступником голови фракції "БПП" Ігорем Кононенком він входив до "Блоку Черновецького" у Київраді.
Із другого півріччя 2015 року Луцький очолює Агентство з питань нерухомості та земельних відносин у паливно-енергетичному комплексі України.
Журналісти програми "Схеми" назвали його представником інтересів Петра Порошенка з усіх питань, що стосуються земельної ділянки у Царському селі в Києві.
У грудні торік Господарський суд Києва постановив повернути незаконно відчужені землі громаді Києва.
15 лютого генпрокурор Юрій Луценко заявив, що має намір ініціювати знесення всіх незаконних маєтків на Жуковому острові в Києві. Зокрема "від палацу Юрія Іванющенка (колишнього депутата Верховної Ради від Партії регіонів) до чинних "слуг народу".

Related

Події в Україні 7508919647477932808

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item