Авдіївська бійня змусила Туска звернутися до Росії



Росія повинна зупинити бойові дії на Донбасі та забезпечити виконання Мінських угод.
Про це заявив президент Європейської Ради Дональд Туск, передає прес-служба відомства.
"На сході України знову спостерігаємо різке зростання насильства. Порушення режиму припинення вогню, які відбулися протягом останніх декількох днів, демонструють новий рівень інтенсивності та жорстокості. Гуманітарна ситуація в районі Авдіївки стає критичною. Нам знову нагадали про проблему, яку породжує російська агресія на сході України, та про загрози для реалізації Мінських угод. Бойові дії повинні бути негайно припинені. Домовленості мають бути виконані. Для цього Росія повинна застосувати свій вплив на підтримуваних нею сепаратистів. Необхідно відвести озброєння та забезпечити безперешкодний доступ місії ОБСЄ", - наголосив Туск.
29 січня бойовики активізувалися в районі Авдіївської промзони. Внаслідок інтенсивних обстрілів місто залишилося без світла, води та тепла. В Авдіївці оголосили надзвичайний стан.
Через загострення ситуації 31 січня президент Петро Порошенко зібрав Воєнний кабінет.
1 лютого Росія заявила про "гарантії" припинення вогню на Донбасі, зокрема в районі Авдіївки. Пізніше бойовики відкрили вогонь із "Градів". 2 лютого з 203-мм самохідних гаубиць "Піон" і 152-мм гармат "Гіацинт" обстріляли місію ОБСЄ.

Related

Гаряча новина 2685240625037134487

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item