Блокада Донбасу: Гройсман пішов на поступки



Прем'єр-міністр Володимир Гройсман відповів на вимоги учасників блокади Донбасу.
Про це у Facebook пише Штаб блокади торгівлі з окупантами.
"Отримавши офіційне запрошення на перемовини від прем'єр-міністра країни, Штаб блокади торгівлі з окупантами виступив з пропозицією негайного звільнення полонених, прийняття закону про окуповані території, який законодавчо забороняє торгівлю на крові", - сказано в повідомленні.
У відповідь Гройсман запропонував долучити представників штабу до комісії з обміну полоненими. Зазначив, що Кабінет міністрів скасовує дозволи, видані СБУ на переміщення товарів, і видає постанову, що регулює переміщення вантажів відповідно до закону про боротьбу з тероризмом.
"Впливати на більшість БПП і НФ у парламенті прем'єр, за його словами, не може, тому прийняття закону від нього не залежить", - зазначив глава уряду.
Штаб пообіцяв розглянути пропозиції та відповісти після консультацій з експертами. При цьому активісти продовжать блокаду.
25 січня ветерани АТО та народні депутати Семен Семенченко, Тарас Пастух та Володимир Парасюк заблокували залізницю між станціями Світланове та Шипілове. Пзніше – ще одну ділянку залізниці на Луганщині. Також учасники блокади перекривають автомобільні шляхи.
Протестанти хочуть припинити торгівлю з окупованими районами Донецької і Луганської областей. Окрім товарів, звідти постачають вугілля. Уряд запевняє, що блокада ОРДЛО підриває енергетичну безпеку країни. 15 лютого на позачерговому засіданні Кабмін ввів надзвичайний стан у сфері енергетики.
Голова партії "Самопоміч" Андрій Садовий підтримав дії ініціаторів економічної блокади Донбасу, депутатів Семенченка та Соболєва. Також блокаду підтримала "Батьківщина".

Related

Політика 8705491998943736403

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item