Одна з фракцій залишає парламент і їде на Донбас


Народні депутати від "Самопомочі" їдуть на Донбас, де братимуть участь у блокаді торгівлі з окупованими територіями.
Про це заявив у кулуарах парламенту керівник фракції Олег Березюк.
"Ми сьогодні їдемо на схід, будемо поруч із хлопцями. Внаслідок цього у парламенті народиться закон, який визнає війну Росії проти України, визнає окуповані території і ми почнемо жити згідно з реальністю", - сказав Березюк.
За його словами, законопроект про окуповані території можуть винести на розгляд Верховної Ради не раніше ніж за півтора тижні.
25 січня ветерани АТО та народні депутати Семен Семенченко, Тарас Пастух та Володимир Парасюк заблокували залізницю між станціями Світланове та Шипілове. Пізніше – ще одну ділянку залізниці на Луганщині. Також учасники блокади перекривають автомобільні шляхи.
Протестанти хочуть припинити торгівлю з окупованими районами Донецької і Луганської областей. Окрім товарів, звідти постачають вугілля. Уряд запевняє, що блокада ОРДЛО підриває енергетичну безпеку країни. 15 лютого на позачерговому засіданні Кабмін ввів надзвичайний стан у сфері енергетики.
Голова партії "Самопоміч" Андрій Садовий підтримав дії ініціаторів економічної блокади Донбасу, депутатів Семенченка та Соболєва. Також блокаду підтримала "Батьківщина".

Related

Політика 7574910742578141263

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item