Учасники торгівельної блокади встановили намети під Адміністрацією президента



"Ми самі підносимо патрони терористам. Коли стріляємо у них і параллельно торгуємо з ними", - каже Анатолій Виногродський, координатор Штабу блокади торгівлі з окупантами. 19 лютого керує мітингом та ходою на майдані Незалежності.

Учасники прийшли до президента Петра Порошенка з вимогою припинити торгівлю з окупованим Донбасом.

Вдень, вхід до центральної частини Києва – через металошукачі та стрій поліції. Хоча, якщо підійматись з метро Хрещатик чи Майдан Незалежності - перевірки немає.

Майдан Незалежності розділений навпіл величезними плакатами. На них солдати різних підрозділів, що служать зараз на Донбасі.

"Перекрили майдан, щоб люди не змогли зібратись. Розділили все, щоб тільки не влаштовували акцій", - стверджує активіст Олег.

Незважаючи на це вже другий день на площі різні політичні та громадські сили проводять свої мітинги та зустрічі сили.







На мітинг учасники блокади збирається під стелою Незалежності. Організовує його Добровольчий Рух ОУН разом з Штабом блокади торгівлі. На сходах стели Незалежності ставлять звукову апаратуру, вхід в арку закритий червоно-чорними стрічками та дебелими охоронцями.

Виступи учасників чути ще на підході до майдану Незалежності. Поліція присутня – постійно територією курсують патрульні. Біля КМДА, Головпоштамту та на Європейські площі – по взводу Нацгвардії. Особливо виділяється десятеро поліцейських, яких поставили охороняти російський "Альфабанк" на Хрещатику.

Участь в мітингу бере близько 500 людей. До них постійно підходять кияни та гості міста, які прийшли покласти квіти до місця загиблеі Небесної сотні. Дехто залишається послухати, але більшість одразу йдуть далі на Інститутську.


Підтримати блокаду прийшло троє народних депутатів: Від "Самопомочі" Єгор Соболєв та Семен Семенченко. Також позафракційний Володимир Парасюк.

"Врахуйте, коли що коли ви вдома запалюєте газ чи включаєте світло, ви частково даєте гроші террористам. Так, сааме їм, бо все одно, якась частка грошей дійде до Захарченка чи Плотницького. Бо ми воюємо з ними, Але параллельно і торгуємо", - каже зі сцени Єгор Соболєв.

Колона в тисячу людей вирушає до Адміністрації прездиента. Але не підіймаються по вулиці Інститутській. А йдуть в обхід – по вулиці Городецького. Далі звертають на вулицю Ольгинську та звідти підіймаються на Інститутьську. Так обходять місце загибелі майданівців у 2014 році.

"Нащо людям заважатимемо, які прийшли пом'янути Небесну сотню", - каже один з охоронців маршу.

В цей час від стели до входу "Глобуса" організатори носять коробки з звуковою аппаратурою. Поруч з кількома активістами говорить Володимир Парасюк. Одягнутий у військову форму "горка" та кросівках.

"Торгівля з окупантом - це рівень Порошенка. На вугілля і перевезення товарів на окуповану територію є політичний дозвіл. З точки зору закону в нас не окупація і не війна. Тому юридично кордонів немає, воно врегульовано якимись документами від правоохоронних органів. Тому ми це питання дослідили і пояснили президенту та прем'єр-міністру – так далі не буде", - каже Володимир Парасюк.

"І з точки зору здорового глузду торгувати з оккупантом це гріх. Наші діти і правнуки будуть в цій війні братии участь, бо дядько Ахметов заробляє мільярди. Константинівська станція пропустила 700 тисяч вагонів. В кожному по 60 тон продовольства. Це не мільйонні, а мільярдні прибутки".

Тим часом колона доходить до Банкової вулиці де знаходиться адміністрація президента. Проїжджа частина перекрита поліцією. В стрій летить кілька петард та дві димові шашки. Місця, де вони вибухнули швидко засипають снігом. Поліцейські не реагують.

"Це ми вже проходили в 2014 року. Хлопці пам'ятайте про це", - кричать до поліцейських мітингувальники.

"Ми не просто так прийшли – ми тепер тут залишаємось до виконання наших вимог. Як тоді на майдані в 2013 році. Тому ми чекаємо на їжу та намети", - каже Єгор Соболєв. - "Наша вимога до Президента - підтримати блокаду торгівлі з окупованими територіями і закликати депутатів його фракції голосувати в Парламенті за закон, що забороняє цю торгівлю".

Активісти залишаються на підході до адміністрації Порошенка. О 17:00 встановлюють перший намет. Обіцяють стояти тут, поки президент не підтримає блокаду.

В цей час від них відколюється частина мітингувальників. Йдуть до офісу "Київенерго" та холдингу СКМ олігарха Ріната Ахметова. Кидають петарди в будівлю. За годину повертаються назад.

Вчора кількасот військових взяли участь у марші в центрі Києва. Учасники акції пройшли з прапорами бойових підрозділів, які два роки тому захищали Дебальцевський плацдарм. Марш розпочався біля Київської міської адміністрації о 14:00. військові стають у колону по троє. На чолі неї - прапороносець з стягом "101 бригада.Київ". За ним йдуть військові з 128 гірсько-піхотної бригади та 92 механізвоної бригади, представники десантників та танкістів. Усі з власними прапорами підрозділів.

Related

Гаряча новина 4846561117159300289

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item