Меркель звернулася до Путіна щодо Донбасу



Канцлер Німеччини Анґела Меркель закликала російського президента Володимира Путіна використати свій вплив на бойовиків на Донбасі.
Про це повідомляє Deutsche Welle з посиланням на Reuters.
Заклик з метою припинення насильства Меркель зробила телефоном.
"Канцлер ФРН звернулась до російського президента з тим, щоб він використав свій вплив на терористів", - повідомив прес-секретар уряду Німеччини Штеффен Зайберт.
З його слів, Путін і Меркель "погодились, що для забезпечення припинення вогню мають бути докладені нові зусилля, і попросили міністрів закордонних справ та їхніх радників залишатись у тісному контакті".
З 29 січня бойовики активізувалися в районі Авдіївської промзони. Внаслідок інтенсивних обстрілів місто залишилося без світла, води та тепла. В Авдіївці оголосили надзвичайний стан. Через загострення ситуації 31 січня президент Петро Порошенко зібрав Воєнний кабінет.
1 лютого Росія заявила про "гарантії" припинення вогню на Донбасі, зокрема в районі Авдіївки. Пізніше терористи відкрили вогонь із "Градів".
Росія анексувала Крим у березні 2014-го. Влітку того ж року збройні сили РФ почали брати пряму участь у бойових діях проти Збройних сил України на Донбасі.

Related

Події у світі 5403166096289850640

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item