"Ми там є" - жителі Петербурга виступили проти війни на Донбасі



У Петербурзі на Невському проспекті в неділю, 5 лютого, відбулася серія пікетів проти російської агресії на Донбасі, організована Демократичним рухом "Солідарність".
Про це повідомляється на сторінці руху у соціальній мережі Facebook.
"У неділю, 5 лютого 2017 року, у Петербурзі на Невському проспекті відбулася серія одиночних пікетів проти масованих обстрілів українського міста Авдіївки і розширення військової експансії РФ в Україні", - повідомляє "Солідарність".



На плакатах, які тримали мітингувальники, були зображені українські військовослужбовці, які загинули в боях за Авдіївку: Андрій Кизило, Дмитро Оверченко, Володимир Бальченко та інші.
На плакатах також були написи: "Україна, борися. За тобою правда", "Покайся, Росіє. Проклятий той, хто порушує межі ближнього свого", "Обстріл Авдіївки - провокація російської влади. Не вір брехливим ЗМІ" тощо.
На самому початку акції був затриманий і доставлений в 78-й відділ поліції Центрального району Санкт-Петербурга відомий активіст Ігор Андрєєв. Формальна причина - недостатня відстань від пікету провокаторів Національно-визвольного руху Росії (НВР). Після складання протоколу його відпустили.
За повідомленням "Солідарності", провокатори НВР нападали на іншого активіста. Під час бійки і виривання плаката з рук провокатори бризнули в обличчя пікетувальнику їдкою рідиною червоного кольору. Її вдалося одразу змити, тому активіст не постраждав.
Російський політик, президент загальноросійського громадського руху "Союз правих сил" Леонід Гозман в ефірі кремлівського пропагандистського ТБ зробив резонансну заяву про війну на Донбасі і причетності до неї влади РФ. Він звинуватив усіх росіян у відповідальності за конфлікт.

Related

Суспільство 6098738006837191337

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item